TTT-Klubin keväässä 2018 vahva jazz-osuus

1294
lukukertaa
Kuva: Aarni Toiviainen.

Tampereen Työväen Teatterin ravintolanäyttämön TTT-Klubin musiikkiohjelmisto keväälle 2018 on avattu ennakkomyyntiin. Tammikuusta toukokuuhun ulottuva kausi sisältää 15 tapahtumaa, joissa esiintyvistä artisteista yli puolet vierailee TTT-Klubilla ensimmäistä kertaa.

Ohjelmisto halutaan näin pitää tuoreena, vaihtelevana ja yllätyksellisenä. TTT-Klubin musiikillinen päälinja säilyy kuitenkin ennallaan: tavoitteena on tarjota yleisölle akustispainotteisia esityksiä artisteilta ja muusikoilta, jotka ovat omassa lajissaan Suomen parhaita.

Maaliskuussa vieraileva Maria Ylipää & Ystävät kuuluu TTT-Klubin ensikertalaisiin. Kokoonpanon jäsenet ovat luoneet  tahoillan jo loistavan uran, ja heidän muiden kiireidensä vuoksi tällaiset pienen salin intiimit esiintymiset ovat harvinaisuuksia. Solisti Ylipään lisäksi lavalle nousevat muusikot Niko Kumpuvaara, Marzi Nyman ja Ville Herrala. Luvassa on ”suurien tunteiden konsertti, joka koostuu sävelletystä suomalaisesta runoudesta sekä estradi- ja teatterimusiikin klassikoista”.

Jazzin puolella TTT-Klubi on vakiintunut levynjulkaisukiertueiden näyttämöksi, jossa esiintyjien uusi ohjelmisto saa livenä Tampereen-tulikasteensa. Keväällä uuden albuminsa merkeissä vierailevat rohkeasti omaa tyyliään kehittävät yhtyeet Mopo ja Elifantree. Jazzin hienoja perinteitä vaalivat Dizzy Gillespien 100-vuotisjuhlan kunniaksi Jukka Perko Tritone Goes Dizzy, uutta hehkua klassikoihin puhaltava Manuel Dunkel Standards Trio sekä tribuuttisuperkokoonpano Music of Michael Brecker.

Miljoonia katseluita YouTubessa kerännyt fingerstyle-kitaristi Petteri Sariola sai TTT-Klubin yleisöltä valtavan innostuneen vastaanoton vuonna 2015. Hän palaa helmikuussa uudistuneella repertoaarilla. Samanlainen ilmiö koettiin toisen yleisön suosikin, Johanna Förstin, esiintyessä viime vuonna, ja toiveuusinta on nyt luvassa toukokuussa.

Nuorisokulttuurin eri laitoja edustavat TTT-Klubin keväässä Vilma Alina ja Litku Klemetti, molemmat oman persoonallisen ilmaisunsa kehittäneitä naisia. Nämä keikat antavat yleisölle oivallisen mahdollisuuden kahden tai kolmen sukupolven käynteihin teatteriklubilla.

Pitkän linjan artisteista vierailevat Yö-yhtye erikoisohjelmistollaan Hyvän Yön lauluja ja Jukka Kuoppamäki teemalla Elämäni laulut. Roots-musiikin ystävät ilahtuvat amerikkalaiset tyylit viimeisen päälle hallitsevan Hoedown-yhtyeen ensikeikasta TTT-Klubilla. Myöskin uutena vierailijana maailmanmusiikillista hurmosta Balkanin ja Lapin maisemissa nostattaa antaumuksella Jaakko Laitinen & Väärä Raha.

TTT-Klubin musiikkiohjelmisto keväällä 2018:

La 20.1. Vilma Alina
La 27.1. Jukka Perko Tritone Goes Dizzy
La 10.2. Litku Klemetti
To 15.2. Jukka Kuoppamäki – Elämäni laulut
La 17.2. Mopo (levynjulkaisukiertue)
La 24.2. Petteri Sariola
La 3.3. Jaakko Laitinen & Väärä Raha
To 8.3. Maria Ylipää & Ystävät
La 17.3. Manuel Dunkel Standards Trio
La 24.3. Hoedown
La 7.4. Music of Michael Brecker
La 14.4. Elifantree
La 21.4. Yö – Hyvän Yön lauluja
La 12.5. Johanna Försti
La 19.5. Ilta Irlannissa

TTT-Klubin koko ohjelmisto