Maaliskuisen Turku Jazz Festivalin avaus film noir -tunnelmissa

1092
lukukertaa

Vuoden 2018 Turku Jazz Festival järjestetään 8.-11. maaliskuuta. Tapahtuma käynnistyy torstai-iltana avajaiskonsertilla Åbo Svenska Teaterin suurella näyttämöllä big band Turku Jazz Orchestran voimin. Orkesteria saapuu johtamaan kapellimestari Jussi Lampela(s.1972). Lampela on myös säveltänyt esitettävän Jazz Noir -teoksen, joka lainaa assosiaationsa tummanpuhuvista intohimodraamoista ja rikoselokuvien klassikoista.

Jazzmusiikki on usein yhdistetty elokuvan kielessä ihmismielen paheiden ja rikosten tulkiksi ja soivia esikuvia Lampelan projektille ovatkin lukuisat Hollywoodin elokuvasäveltäjät, kuten Elmer Bernstein ja Henry Mancini teoksineen. Illan solisteina ovat maamme eturivin jazzpuhaltajat, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Jukka Eskola. Elokuvallisen jännitystunnelman upeaan ÅST:n konserttisaliin tuo läpi konsertin jatkuva videotaiteilija Joonas Tikkasen videoinstallaatio klassisista film noir -elokuvien maisemista ja nauhalta kuultavat katkelmat muutamista aikakauden tärkeimmistä poliittisista puheista.

Turku Jazz Festival jatkuu viikonloppuna Logomon uudistetuissa Teatro-tiloissa. Festivaalin koko ohjelma ja Turku Jazzin vuoden artisti 2018 julkistetaan suomalaisen musiikin ja Sibeliuksen päivänä 8.12. Esiintyjistä perjantaille 9.3. on jo varmistunut Aki Rissasen ja Mari Palon tähdittämä Sininen syksy ja lauantaille 10.3. Verneri Pohjola Group: Pekka. Myös vibrafonisti Severi Pyysalon 50-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan nimekkään vierasjoukon kera. Liput Logomon konsertteihin tulevat myyntiin joulukuussa.

Turku Jazz Festival 2018 – avajaiskonsertti
Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: Jazz Noir feat. Jukka Perko & Jukka Eskola
To 8.3.2018 klo 19
Åbo Svenska Teater, Eerikinkatu 13

Turku Jazz Orchestra
Jussi Lampela – kapellimestari, sävellys
Jukka Perko – saksofoni
Jukka Eskola – trumpetti
Joonas Tikkanen – videoinstallaatio

Ennakkoliput: Ticketmaster ja ÅST:n lippukassa, Hansakortteli.
Liput 10-33 €, katso tarkemmat tiedot lipunmyyntisivulta.

Esityksen kesto on n. 2 tuntia. Konsertissa on väliaika.