Max Zengerin Maxxxtetin tarina saa jatkoa joulukuussa

1118
lukukertaa

Saksofonisti Zengerin johtama kvartetti syventää ilmaisuaan odotetulla toisella albumillaan. Chapter 2 on jatkoa viime vuonna julkaistulle debyyttilevylle. Yhtye esiintyy julkaisukeikalla We Jazz -festivaalilla Helsingissä 5. joulukuuta.

Saksofonisti Max Zenger julkaisee Maxxxtet-yhtyeineen toisen albuminsa 1. joulukuuta Eclipse Musicin kautta. Chapter 2 -albumi on nimensä mukaisesti jatkoa yhtyeen viime vuonna julkaistulle debyytille, joka ihastutti räväkällä ja kypsän omaperäisellä soundillaan. Pori Jazzin Nousevaksi kyvyksi tänä vuonna valitun Zengerin ohella bändissä mukana ovat trumpetisti Tomi Nikku, basisti Teemu Åkerblom ja rumpali Joonas Leppänen – kukin nousussa olevia jazzmuusikoita myös omilla tahoillaan. Maxxxtet esiintyy levyjulkaisukeikalla Helsingin We Jazz -festivaalilla tiistaina 5. joulukuuta GLO Art -hotellissa, jossa yhtyeen musiikki saa seurakseen Alonzo ”Aju” Heinon Lego-palikoilla toteuttaman visuaalisen improvisaation.”Oma inspiraationi tulee mm. matkustelun kautta. Haluan tehdä Maxxxtetille aivan omanlaistaan musiikkia ilman määreitä tai kategorisointeja”, Zenger kertoo. ”Toisella levyllä matka jatkuu ja tarina saa yllättäviäkin käänteitä jatkumoa lupailleen ensilevyn jälkeen. Eikä matka lopu tähän!”

Maxxxtetin soundille ominaista on räväkästi ryöpsähtelevä improvisaatio, jota ruokkii mielikuvituksellisesti kahden puhallinsoittajan eturivi rytmisektioon yhdistettynä. Kauniista melodioista ja koukuttavista rytmeistä syntyvät Zengerin omaperäiset sävellykset, jotka ammentavat jazzin perinteestä koko ajan eteenpäin liikkuen.

Maxxxtetin uusi albumi Chapter 2 julkaistaan CD:nä ja digitaalisesti. Lisäksi julkaisunsa saa neljän kappaleen kymmentuumainen vinyyli-EP, jolla kuullaan kaksi bonusraitaa.

Maxxxtetin Chapter 2 -albumin teaser

Maxxxtet: Chapter 2
Eclipse Music (julkaisupäivä 1.12.2017, CD / digi)
Jakelija: Supersounds Music

1. Varanus Priscus / 2. Year of the Rooster / 3. Vortex / 4. Tresteg / 5. Tragikomik / 6. Pristine / 7. Z.E.N

Maxxxtet: EP
10″ vinyyli
Royal Mint Records

A-puoli: 1. Varanus Priscus / 2. Mr. Max
B-puoli: 1. Year of the Rooster / 2. The End

Maxxxtet
Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti / Tomi Nikku – trumpetti, flyygelitorvi / Teemu Åkerblom – basso / Joonas Leppänen, rummut

Sävellykset: Max Zenger

Maxxxtet live
su 3.12. klo 20 Restobar Tenho, Helsinki
ti 5.12. klo 20 We Jazz 2017 / GLO Art, Helsinki
ke 13.12. klo 21 Rytmihäiriöklubi, Juttutupa, Helsinki
to 14.12. klo 19 TTT-Klubi, Tamperela
24.2. Jazzkahvila Mazzuuni, Salojazz, Salo
su 25.2. Jazz’n’Jam, Malmitalo, Helsinki
ti 27.2. Eclipse Jazz Club, Kulttuuriravintola Kivi, Tampere

Chapter 1 -albumista sanottua:

”Maxxxtet on uuden jazz-sukupolven kärkeä.” – Johannes Wiehn, Kouvolan Sanomat

”Zenger on levyn perusteella ulosanniltaan nuoren soittajapolven uteliaimpia tutkimusmatkailijoita.” – Matti Komulainen, TS

”Levy on mainio, mielestäni tämän vuoden innostavin kotimainen.” – Matti Laipio, jazzrytmit

www.maxzenger.com/maxxxtet