Mikko Innasen pohjoismainen kvartetti Logomon uudessa Teatrossa

1452
lukukertaa
Kuva: Elina Perttula.

Flame Jazzin vuoden artisti Mikko Innanen on koonnut ympärilleen mielenkiintoisen pohjoismaisen yhtyeen. Talviurheilulajista nimensä lainaava kvartetti tekee ensiesiintymisensä Logomon uusituissa tyylikkäissä tiloissa.

Mikko Innanen Nordic Combined esiintyy perjantaina Logomon uusitussa Teatrossa, josta myös Flame Jazzin uusi flyygeli on saanut kodin. Kuten pohjoismaisen yhdistetyn (nordic combined) perinteisiin kuuluu, tyyli on vapaa kunhan kantoa ja vauhtia löytyy. Flame Jazzin vuoden artisti, saksofonisti Mikko Innanen on koonnut pohjoismaisen yhtyeen suosikkisoittajistaan ja konserttiohjelmiston valikoiduista omista sävellyksistään vuosien varrelta. Konsertti on osa Pohjoismaisen Kulttuurirahaston tukemaa Puls-hanketta.

Vaikka kokoonpano on uusi, tanskalaisrumpali Peter Bruun on Innaselle tuttu jo lähes kahdenkymmenen vuoden takaa Kööpenhaminan opiskeluajoilta. Jazzyleisö tuntee Bruunin tämän omien kokoonpanojen lisäksi esimerkiksi Django Batesin, Marc Ducretinja Samuel Blaserin yhtyeistä.

Norjalainen Berliinissä asuva pianisti Håvard Wiik on luonut mittavan kansainvälisen uran esiintyen säännöllisesti omien yhtyeidensä Atomicin sekä oman trionsa kanssa. Vaikka Innanen ja Wiik ovat kohdanneet monesti esiintymislavojen ulkopuolella, Turun konsertti tulee olemaan heille ensimmäinen yhteinen esiintyminen!

Kuopiolaislähtöinen basisti Antti Lötjönen ei paljon esittelyjä kaipaa. Suomalainen jazzyleisö on tottunut näkemään Lötjösen lavalla monissa maamme kärkiyhtyeissä, joista mainittakoon Verneri Pohjolan yhtyeet, Aki Rissanen Trio, The Five Corners Quintet, Ilmiliekki Quartet ja Ricky-Tick Big Band.

Innaselle Nordic Combined on joukkuelaji: henkilökohtaiset irtiotot ovat suotavia mutta kaveria ei jätetä vaan maaliin saavutaan rinta rinnan.

Flame Jazzin syksyn konserteista Teatrossa kuullaan myös 3.11. kitaristi Olli Hirvosennewyorkilaisyhtyeen keikka, ja 24.11. Logomon Kitchen-tilassa esiintyy ruotsalainen huippupianisti Lars Jansson. Marraskuun molemmissa konserteissa on myös illallismahdollisuus.

Mikko Innanen – saksofoni
Håvard Wiik (NO) – piano
Antti Lötjönen – basso
Peter Bruun (DK) – rummut
Flame Jazz: Mikko Innanen Nordic Combined (FI/NO/DK)
Pe 20.10.2017 klo 21
Teatro, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 17,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €
S-etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 20 alkaen.