Hietsu is Happening! törmäyttää jälleen klassisen ja vapaan musiikin

1808
lukukertaa
Aki Rissanen. Kuva: Chris-Tomas Konieczny.

Hietsun Paviljongin tunnelmallisessa vanhassa puurakennuksessa koetaan yllätyksellistä musisointia jo yhdeksännen kerran Hietsu is Happeningissa. Tällä kertaa kuraattoreiden, kitaristi Petri Kumelan, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen, vieraiksi saapuvat pianisti Aki Rissanen ja huilisti Sami Junnonen.

Aki Rissanen sai 2007 Erik Lindströmin stipendin. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin Rissanen istuu Lindströmin vanhan flyygelin ääreen Hietsun Paviljongin Juhlasaliin ja johdattelee syksyiseen iltaan tunnelmallisella soolokonsertilla.Tämän jälkeen Petrin Peräkamari avaa taas ovensa kaikille (perä)kamarimusiikin ystäville. Vieraana on huilisti Sami Junnonen ja illan mittaan mitä luultavimmin päädytään perimmäisten kysymysten äärelle, Bachin ja Shakespearen johdattamina.

Illan kolmannessa osassa päästään todistamaan mitä tapahtuu, kun Mikko Innanen ja Antti Lötjönen esiintyvät ensimmäistä kertaa duona yleisön edessä. Lopputulos on arvoitus vielä esiintyjillekin, joten tiedossa on varmasti ainutlaatuinen konserttielämys.Lopuksi Innanen, Rissanen ja Lötjönen esiintyvät triona johdattaen itsensä ja Hietsu isHappening!:in yleisön lokakuisen myöhäisillan syvään hämäryyteen, joka ravitsee sielua ja hyväilee ruumista ja tuo hetkellisen rauhan inhimillisten pyrintöjen oravanpyörään.

Hietsu is Happening! nro 9
T0 26.10. klo 19
Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)
Liput ovelta 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)Lisätiedot ja pressikuvat: Antti Lötjönen, anttilotjonen@gmail.com, 040 5371857

Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan ensimmäinen ilta järjestettiin menestyksekkäästi 29.3.2016. Hietsussa ovat toistaiseksi esiintyneet seuraavat taiteilijat ja kokoonpanot: Teppo Hauta-aho, Joonas Riippa, Heikki Nikula, Antti Lötjönen, Mikko Innanen, Petri Kumela, Matti Johannes Koivu, Tölöläb (Turkka Inkilä, Saku Mattila, Antti Salovaara, Taavi Oramo), Gourmet (Veli Kujala, Esa Onttonen, Petri Keskitalo, Jay Kortehisto, Mika Kallio), Free Okapi (Markus Fagerrud, Heikki Nikula, Sampo Lassila), Ousseynou Mbaye, Mika Kallio & Satu Rinnetmäki Impulsion, Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen, Emil Holmström, Mirka Viitala, Mikko Luoma, Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste, Joonas Widenius, Verneri Pohjola, Marco Cappelli, Adam Rudolph, Juha Hurme, Frank Doggenstein, Pekko Käppi, Janne Tuomi,  Artturi Rönkä, Eriikka Maalismaa, Jukka Eskola ja Reiska Laine.