Kirja jazzlegenda Juhani Aaltosesta

2867
lukukertaa

Saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen (s. 1935) on käynyt läpi pitkän taipaleen sotalapsesta kaikkien kunnioittamaksi ja merkittävää kansainvälistä uraa tehneeksi jazzmuusikoksi, joka on säilyttänyt nöyryytensä ja vilpittömyytensä vaikeuksienkin keskellä.

Hannu Luntiala tavoittaa Jazzia Jumalan armosta -teoksessaanJuhani ”Junnu” Aaltosen luonteen ja muusikkouden kaikessa syvyydessään. Aviador Kustannuksen julkaisema kirja käy kohteensa taiteen vapaassa hengessä läpi Aaltosen matkan kymenlaaksolaisesta tanssimuusikosta ja sahatyöläisestä Sibelius–Akatemian opiskelijaksi ja pääkaupungin moderneihin jazzvirtauksiin, jotka mullistivat nuoren puhaltajan taidekäsityksen.

Viisikymppisenä Juhani Aaltonen koki vakavan henkisen kriisin, jonka seurauksena hän löysi vuosien mittaan syventyneen henkilökohtaisen uskonsa. Vaikka Aaltonen välttääkin korostamasta hengellisyyttään, sen voi kuulla hänen musiikkinsa joka tahdissa ja sävelessä.

Julkistuskonsertti 14.9.

Jazzia Jumalan armosta -teoksen julkistuskonsertti järjestetään torstaina 14.9.2017 klo 19.00 Helsingissä ravintola Laulumiehissä (Hietaniemenkatu 2). Konsertissa soittavat Aaltosen lisäksi pianisti Heikki Sarmanto ja kitaristi Raoul Björkenheim. Sama kokoonpano esiintyy maanantaina 18.9. Kotkassa Ravintola Kairossa (Satamakatu 7) klo 19 alkavassa julkistuskonsertissa. Myös kirjailija Hannu Luntiala on siellä paikalla.

 

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kirjankustantamo, joka keskittyy korkealaatuiseen kauno- ja tietokirjallisuuteen, erityisalueinaan musiikkikirjat sekä latinalaisen kielialueen kaunokirjallisuus.