Dalindèo julkaisee One More Devil -EP:n Dubrovnikin keikalla

1472
lukukertaa

Kotimaista jazzia ennakkoluulottomasti uusille urille vienyt Dalindèo julkaisee viisi uutta kappaletta EP:n muodossa. One More Devilin kappaleiden tunnelmat vaihtelevat americanasta suomalaiseen tangoon. Esillä on erityisesti yhtyeen johtohahmo Valtteri Laurell Pöyhösen kitarasoitto ja -soolot.

One More Devil ja Daydreaming -kappaleet valmistuivat päivää ennen studioon menoa. Versiot on jazzin perinteelle uskollisesti soitettu suoraan nauhalle tuoreiden tulkintojen varmistamiseksi. EP:n nimikkokappale on jatko-osa yhtyeen toisen levyn Another Devil -teokselle, joka jo viitoitti tietä Dalindèon nykyiselle rautalankajazz-soundille. Daydreaming puolestaan vie ajatukset aavalle preerialle.

EP:llä kuullaan myös Dalindèon ensimmäinen levytetty lainakappale, Oh What You Do To Me, joka tunnetaan Suomessa parhaiten Olavi Virran levyttämänä tangona Kuinka saatoitkaan.

“On hauska huomata, miten bändin svengi ja asenne ovat voimistuneet ja rentoutuneet ahkeran keikkailun ansiosta. Dalindèo ei ota itseään liian vakavasti, jolloin musiikin riemukas luonne pääsee irti oikealla tavalla”, sanoo Pöyhönen.

Dalindèo julkaisi neljännen albuminsa Slavic Souls kansainvälisesti 2016. Albumi vei nimensä mukaisesti yhtyeen yhä syvemmälle soulista ja slaavilaisesta melankoliasta ammentavaan jazzilmaisuun. Dalindèon omaääniseen surf-jazz-tango-extravangazaan on sekoitettu vapaasti eri tyylilajeja jazzista kotimaiseen tangoon ja iskelmään.

Yli 10 vuotta yhdessä soittaneen Dalindèon kokoonpano on pysynyt samana. Säveltäjä ja johtaja Valtteri Laurell Pöyhönen tunnetaan myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -yhtyeen keulakuvana. Dalindèon kaikki jäsenet ovat ykköstekijöitä Suomen jazz- ja rytmimusiikin kentiltä, mukana kokoonpanossa ovat Pope Puolitaival (saksofoni), Jose Mäenpää (trumpetti, koskettimet), Pekka Lehti (kontrabasso), Jaska Lukkarinen (rummut) ja Rasmus Pailos (perkussiot).

Dalindèo: One More Devil
Suomen Musiikki (10”/digital)
1. One More Devil / 2. Oh What You Do To me / 3. Sicilian March / 4. Funeral Party / 5. Daydreaming

Valtteri Laurell Pöyhönen: kitara, Casio-urku, sävellykset
Jose Mäenpää: trumpetti, koskettimet
Pope Puolitaival: tenorisaksofoni, sopraanosaksofoni
Heikki Tuhkanen: pasuuna (A1)
Pekka Lehti: kontrabasso
Rasmus Pailos: perkussiot
Jaska Lukkarinen: rummutMiksaus: Janne Haavisto
Masterointi: Didier Selin
Tuottaja: Valtteri Laurell Pöyhönen

One More Devil -single
– Spotify
– Youtube

EP-julkaisukonsertti ke 25.10., ovet klo 20:30
Dubrovnik, Eerikinkatu 11, 00100 Helsinki
Kesto 75 min
Liput ennakkoon 16,50 €, ovelta 18 €
Lippujen hinta sisältää naulakkomaksun
Tiketti, puh. 0600-1-1616, puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)