Summer Jazz Club käynnistää Jyväskylän jazzkesän

1539
lukukertaa
Photography by Salla Keskinen.

Summer Jazz Club tarjoaa jyväskyläläisyleisölle suomijazzin kuumimpia nuoria yhtyeitä jo neljäntenä peräkkäisenä kesänä. Maanantaina 29.5. starttaavilla klubeilla esiintyy kuukausittain toukokuusta elokuuhun kaksi nuorta, korkeatasoista, omaa musiikkiaan esittävää jazzyhtyettä. Toukokuun klubilla Popparin lavalla nähdään jyväskyläläistä jazzosaamista kahdessa eri sukupolvessa, kun esiintymisvuorossa ovat paikallisista muusikoista koostuva Aimo Nuutinen Quartet, sekä jyväskyläläislähtöisen rumpalin ja säveltäjän Joonas Leppäsen yhtye Alder Ego, jolle esiintyminen klubilla on osa debyyttilevyn julkaisukiertuetta.

Tänäkin vuonna Musiikin Edistämissäätiön apurahan saanut Summer Jazz Club panostaa vuonna 2017 erityisesti nuorten jyväskyläläismuusikoiden esilletuontiin. Kesän ohjelmistoon on valittu kaksi bändiä erityisesti nuorille, paikallisille bändeille suunnatun demokarsinnan kautta. Niistä ensimmäisenä kuullaan Aimo Nuutinen Quartetia, joka on Jyväskylän konservatorion opiskelijoista koostuva kokoonpano, joka soittaa kitaristi Nuutisen säveltämiä kappaleita. Musiikista hehkuu vahvoja vaikutteita pohjois-amerikkalaisesta jazzperinteestä ja brasilialaisesta rytmimusiikista, kuitenkaan pohjoismaisia juuria unohtamatta. Kappaleet soitetaan pirteällä ja kuuntelijaystävällisellä otteella, tärkeinä elementteinä musiikin ilo ja hempeys.

Aimo Nuutinen – kitara
Sakurako Ishiyama – alto sax
Arttu Juntunen – basso
Timo Antikainen – rummut

Rumpali ja säveltäjä Joonas Leppänen sen sijaan edustaa jyväskyläläisen jazzin kokeneempaa kaartia. Muiden muassa Big Blue -yhtyeestä tuttu ja Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa menestynyt Leppänen on palannut Suomeen opiskeltuaan Berliinissä ja Göteborgissa, ja tuo nyt bändinsä Alder Egon Poppariin osana levynjulkaisukiertuetta.
Alder ego on peloton jazzyhtye, joka esittää Leppäsen musiikkia. Rumpali luotsaa nuorista improvisaatiolahjakkuuksista koostuvaa yhtyettään. Musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle, keskinäistä yhtyesoittoa ja vuoropuhelua. Alder Ego polveilee vapaan ilmaisun ja sävelletyn viitekehyksen välissä. Yhtye julkaisee ensilevynsä Norjalaisella Amp music & recordsilla 26.5.

Yhtyeen jäsenet edustavat suomijazzin nuorta huippua, jotka ovat tiiviisti työllistettyjä niin nuoren polven kuumimmissa yhtyeissä (Fifth Avenue, OK:KO, Maxxtet) kuin myös konkareiden uudemmissa kokoonpanoissa. Trumpetisti Tomi Nikku mm. esiintyi vastikään UMO:n solistina.

”The pianoless sonorities of the band create a specific open sound to the ensemble. The lucid interplay of trumpet and sax, backed by the subtle harmonics of the bass, create a unique sound that is Alder ego.”

Jarno Tikka: tenorisaksofoni
Tomi Nikku: trumpetti
Teemu Åkerblom: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut, sävellykset

http://www.ampmusicrecords.com/#/alderego/

Näytteistä levystä (Soundcloud)

Summer Jazz Club Jyväskylän Popparissa maanantaina 29.5.2017 kello 21.00. Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30.
Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. Yhteistyössä myös Jyväskylän Yliopistopaino sekä Ravintola Poppari.

www.facebook.com/summerjazzclub


www.ravintolapoppari.fi