Trio Toffan positiivista energiaa Monkissa

1289
lukukertaa
Trio Toffa. Kuva: Tuomas Timonen.

Beniniläis-suomalainen afropopjazztrio valloittaa turkulaisen Flame Jazz -yleisön perjantaina. Trio Toffa soittaa kekseliästä ja vuolaasti virtaavaa musiikkia, joka saa kuulijan hymyilemään ja tanssimaan!

Jazzklubi Monkin lavalle astuu perjantaina afrobeat-vaikutteinen, ultrapositiivinen ja energinen jazzyhtye Trio Toffa. Puoliksi suomalaistunut beniniläinen mestarimuusikko Noël Saizonou saa seurakseen Yrjö-palkitun Moog-taiteilija Kari Ikosen sekä kaikkien rakastaman kulttihahmon, huippukitaristi Petri Kauton.

Pari vuotta toiminut Trio Toffa on lähtökohdiltaan varsin erikoinen kokoonpano. Yhtyeen sävellyksistä ja sanoituksista vastaa vokalisti ja perkussionisti Noël Saizonou, joka on myös yksi Helsinki–Cotonou Ensemblen perustajajäsenistä. Saizonoun musiikkityyli edustaa Länsi-Afrikassa kehittynyttä, energistä ja sävyiltään elämäniloista afrobeatia. Hän on tuonut trion musiikkiin vahvan positiivisen latauksen, jota myös kanssamuusikot ylläpitävät. Trio Toffassa jazztausta on Moog-syntetisaattoria soittavalla Kari Ikosella, kun taas pitkän linjan kitaristi Petri Kautto on koko uransa soittanut tyyleiltään hyvin monenlaisissa kokoonpanoissa. Mukana on niin jazzin kuin rockin ja bluesin aineksia, jotka yhtye on saanut hyvin sopeutettua afrikkalaiseen ympäristöön.

Trio Toffan viime vuonna julkaistu albumi Positive on saanut nimensä mukaisesti positiivisen vastaanoton. Sekä levyllä että livenä trion työnjako toimii hyvin. Saizonou hoitaa perkussioiden lisäksi lauluosuudet muiden tukiessa häntä kertosäkeissä. Ikosen innostus Moog-soundeihin on tuottanut hienoa jälkeä monissa yhteyksissä, kuten Karikko ja Quartet Ajaton -kokoonpanoissa. Moog sopii mainiosti myös afrikkalaiseen iloitteluun, teemojen ja soolojen lisäksi Ikonen täydentää äänimaisemaa kekseliäillä kommenteilla.

Noël Saizonou (BJ) – laulu ja lyömäsoittimet
Petri Kautto – kitara ja laulu
Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori ja laulu
Flame Jazz: Trio Toffa (BJ/FI)
Pe 21.4.2017 klo 21.00
Jazzklubi Monk
Humalistonkatu 3, Turku

Ennakkoliput: Tiketti, Ticted (+palvelumaksu 1,50€)
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €

Lipunmyynti myös ovella klo 20.30 alkaen.