Teemu Viinikaisen uuden trion albumi julkaistaan syyskuussa

1529
lukukertaa

Suomen tunnetuimpiin kitaristeihin lukeutuva Teemu Viinikainen julkaisee syyskuussa 2017 uuden albumin nimellä Teemu Viinikainen III / Return Of Robert Dickson. Long Play Recordsille ilmestyvä levy on hänen kolmannen triokokoonpanonsa ensilevytys. Viinikaisen lisäksi yhtyeessä kuullaan kosketinsoittaja Mikael Myrskogia sekä rumpali Joonas Riippaa. Albumin kappaleet ovat Viinikaisen omia sävellyksiä, lukuun ottamatta vapaita improvisaatioita ”Return” ja ”Return part II”, jotka ovat syntyneet yhteistyössä Myrskogin ja Riipan kanssa. ”Olen erittäin innoissani tästä bändistä ja sen uudesta soundista”, kertoo Viinikainen.

Syksyllä julkaistavalle albumille on onnistuttu vangitsemaan uuden trion raikas olemus. ”Tämä yhtye yhdistää ainutlaatuiset sointivärit kiihkeään rytmiseen sykkeeseen” kuvailee Viinikainen kokoonpanoaan. Levyn sävellykset ovat hänen mukaansa kuin pieniä karttoja ja niiden sisältämät improvisaatiot suuria seikkailuita. Uutuusalbumi tarjoaakin kuulijalle musiikillisen matkan kohti tuntematonta määränpäätä. ”Robert Dickson on palannut takaisin!”, innostuu Viinikainen viitaten samalla Tales of Robert Dickson -nimellä julkaistuun, jo vuonna 2005 ilmestyneeseen ensilevyynsä.

Useita kotimaisia ja kansainvälisiä tunnustuksia urallaan kerännyt Viinikainen on kenties kotimaansa kysytyin jazzkitaristi. Hän on tullut tutuksi muun muassa pitkästä, vuosien yhteistyöstään saksofonisti Jukka Perkon kanssa. Kansainvälisistä yhteyksistä mainittakoon esiintymiset huippunimien, kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin, Dave Liebmanin ja Tim Hagansin kanssa. KSJAZZ-merkille ilmestynyttä debyyttilevyä Tales of Robert Dickson seurasivat Prophone-merkille ilmestyneet Nyt! vuonna 2011 sekä Hit It! vuonna 2014.

KOKOONPANO
Teemu Viinikainen – kitara
Mikael Myrskog – rhodes & moog
Joonas Riippa – rummut

Lisätietoja:

www.teemuviinikainen.com
www.fg-naxos.fi