Raoul Björkenheim Triad julkaisee

1513
lukukertaa
Levyn kansikuva: "Guidance" - Reima Nevalainen (Vuoden nuori taitelija 2016).

Eclipse Music julkaisee 21.4 mielikuvituksellisesta soitostaan tunnetun Raoul Björkenheim Triadin levyn Beyond. Raoulin rajoja rikkova kitarointi on saantu kaverikseen rumpali Ilmari Heikinheimon rohkean kompin sekä basisti Ville Rauhalan kekseliään kuvioinnin. Yhdessä suomalaisartistit luovat vaikuttavan pohjan Björkenheimin tutulle tavalle muokata kitaran merkitys soittimena uudelleen. Beyond on vahva esitys kolmikolta, jonka keikat nauttivat mainetta korkeatasoisena näyttämönä virtuoosimaiselle otteelle musiikkiin.

Raoul Björkenheim on vaikuttanut kitaristina jo 80-luvulta ja tullut tunnetuksi useista erilaista kokoonpanoista. Yksi tunnetuimmista on Ecstasy sekä duo Heim(o) jossa myös Heikinheimo on soittanut. Triad tarttuu muita kokoonpanoja rohkeammin kiinni erilaisiin rakenteisiin ja ryhmä leikkii vaikuttavasti erilaisilla teemoilla ja sooloilla. Ilmari Heikinheimo on rumpalina tullut tunnetuksi yhteistyöstään useiden nimekkäiden progressiivisten jazzimproajien kanssa. Ville Rauhalan basso on tarttunut kuulijoiden korvaan jo 90-luvun puolivälistä, joten Triad tarjoaa kaikkea muuta kuin tavanomaista sointukulkua levyllään. Beyond on kekseliäs, ilahduttava ja monimuotoinen rytmien liitto tuoden melodioita esille hämmästyttävällä tarkkuudella.

Raoul Björkenheim Triad lähtee levyn myötä kiertueelle marraskuussa, mutta sitä ennen bändin löytää keikalta 19.4 Helsingin Juttutuvalta ja 13.7 Pori Jazzeilta. Tarkemmat keikkatiedot osoitteesta: http://raoulbjorkenheim.com/gigs/

Raoul Björkenheim Triad

Raoul Björkenheim- kitarat
Ville Rauhala- bassot
Ilmari Heikinheimo- rummut