Koko perheen Megasunnuntai täyttää Hietsun musiikilla

1410
lukukertaa

Hietsu is Happening! palaa tauolta sunnuntaina 7.5. komealla kattauksella. Kitaristi Petri Kumelan, basisti Antti Lötjösen ja saksofonisti Mikko Innasen kuratoima tapahtumasarja tuo Hietsun Paviljongin vanhaan puurakennukseen neljä kovaa kokoonpanoa musiikin eri alueilta.

Klo 15 Ousseynou Mbaye Duo

Senegalilaislähtöinen rumpu- ja lyömäsoitintaituri Ousseynou Mbaye duoineen avaa Hietsu is Happening!in koko perheen konsertilla. Mbaye on vaikuttanut jo pitkään Suomen musiikkikentällä mm. Galaxy- Krakatau & Senegal Drums -yhtyeissä. Kaikenikäisille suunnattu konsertti tuo kesän Hietarantaan etuajassa.

Klo 16.30 Free Okapi

1990 perustetun Free Okapin juuret ovat syvällä modernissa konserttimusiikissa, mutta sointia rikastuttavat esimerkiksi free jazzista ja etnomusiikista saadut vaikutteet. Okapissa soittavat Jorma Valjakka (oboe), Sampo Lassila (basso), Markus Fagerudd (piano), Juhani Liimatainen (periodisoittimet) ja Heikki Nikula (bassoklarinetti). Polttopisteessä on kiinnostus ääneen tilassa – oli se sitten elektronisesti tuotettua tai akustisesta soittimesta lähtöisin olevaa. Musiikki vie Okapia, arkaa eläintä, joka poimii valtavalla kielellään puista vihreitä maistiaisia; se vaeltelee vapaasti, yli rajojen.

Klo 17.30 Petrin Perämakari

Megasunnuntaina pääsemme ensimmäistä kertaa kurkistamaan Petrin Peräkamariin. Se on intensiivisen musisoinnin tyyssija, oli sitten kyse peräkamari- tai vaikkapa sänkykamarimusiikista. Tällä kertaa kitaristi Petri Kumelan vieraana on viulisti Eriikka Maalismaa ja soittolistalla Niccolo Paganini.

Klo 18.30 Harmolodisesti Sinun: Ornette Colemanin sävellyksiä

Ornette Coleman (1930-2015) kuuluu jazz-musiikin klassikoihin. Miten taittuvat suomijazzareilta Texasin taikurin kimurantit sävellykset? Hietsussa harmolodisen haasteen edessä ovat saksofonisti Mikko Innanen, trumpetisti Jukka Eskola, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Reiska Laine.

Hietsu is Happening! nro 8
Su 7.5. klo 15 alkaen
Hietsun Paviljonki (Hiekkarannantie 9)

Liput:
Koko päivän lippu: 15/10 (eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat)
Lippu vain klo 15 konserttiin: 5 € (0-10-vuotiaat ilmaiseksi)

Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan ensimmäinen ilta järjestettiin menestyksekkäästi 29.3.2016. Hietsussa ovat toistaiseksi esiintyneet seuraavat taiteilijat ja kokoonpanot: Teppo Hauta-aho, Joonas Riippa, Heikki Nikula, Antti Lötjönen, Mikko Innanen, Petri Kumela, Matti Johannes Koivu, Tölöläb, Turkka Inkilä, Saku Mattila, Antti Salovaara, Taavi Oramo, Gourmet, Veli Kujala, Esa Onttonen, Petri Keskitalo, Jay Kortehisto, Mika Kallio & Satu Rinnetmäki Impulsion, Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen, Emil Holmström, Mirka Viitala, Mikko Luoma, Teppo Mäkynen, Jussi Kannaste, Joonas Widenius, Verneri Pohjola, Marco Cappelli, Adam Rudolph, Juha Hurme, Frank Doggenstein, Pekko Käppi, Janne Tuomi, Artturi Rönkä, Raoul Björkenheim ja Sami Klemola.