Ebeli juhlavuoden tunnelmissa

1886
lukukertaa
Kuva: Tommi Tuomi.
Kuva: Tommi Tuomi.

Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeli täyttää tänä vuonna 20-vuotta ja juhlistaa historiaansa järjestämällä ainutlaatuisen “Mä lehden luin” -konserttisarjan Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Esityksen sävellykset ja sanoitukset ovat Ebelin oppilaiden käsialaa ja produktiota on ollut tekemässä joukko maamme huippumuusikoita Marzi Nymanista Susanna Haavistoon.

Muiden muassa Marzi Nymanin ja Tuija Rantalaisen kanssa workshop-työskentelynä syntyneet kappaleet nivoutuvat juhlakonsertissa eheäksi näyttämölliseksi kokonaisuudeksi, jonka tähtinä loistavat Ebelin laulajat ja soittajat. Esityksessä on mukana 12 solistin lisäksi kuoro ja juhlayhtye, joita ovat ohjanneet Ebelin omat opettajat laulaja Mirja Mäkelä sekä Trio Töykeät -yhtyeestä tutut muusikot basisti Eerik Siikasaari ja rumpali Rami Eskelinen. Ilmaisutaidon opettajina ja esityksen vetäjinä ovat toimineet musiikin ja teatterin konkarit Eija Ahvo ja Susanna Haavisto. Espoon kuvataidekoulun oppilaat ovat puolestaan luoneet konsertin visuaalisen maiseman. Juhlakonsertin nimi ”Mä lehden luin” viittaa sanoituksiin, jotka ovat saaneet innoituksensa sanomalehtien sivuilta. Esityksen punaisena lankana onkin nuorten näkökulma ajankohtaisiin ilmiöihin.

Juhlakonsertissa näkyy ja kuuluu Ebelin historia monella tavalla. Eija Ahvo ohjasi aikoinaan opiston ensimmäisen produktion, “Peter Pan” -musikaalin, jossa puolestaan nuori Marzi Nyman loisti Kapteeni Koukun roolissa. Niin ikään opiston riveissä kasvanut saksofonisti Sampo Kasurinen pääsee esiintymään yhtenä “Mä lehden luin” -esityksen solisteista ja toki monet opettajat  – kuten Siikasaari, Mäkelä ja Eskelinen – tunnetaan oppilaitoksen riveistä jo vuosikausien takaa.

Ebeli tunnetaan laadukkaasta opetuksestaan, josta vastaava opettajakunta koostuu aktiivisesti keikkailevista musiikin ammattilaisista. Oppilaitoksen ideologiaan on alusta asti kuulunut itse soittamiseen keskittyminen, sillä perustajansa Martti “Mape” Lappalaisen (k. 2011) sanoin “soittamaan oppii soittamalla”. Siksi Ebeli järjestääkin aktiivisesti oppilailleen esiintymismahdollisuuksia ympäri vuoden; esimerkiksi jokavuotisella April Jazz -festivaalilla sekä juhlakonsertin “Mä lehden luin” -kaltaisissa produktioissa.

Näytökset Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa:
Perjantai 27.1. klo 18.00
Lauantai 28.1. klo 15.00 ja 18.00
Sunnuntai 29.1. klo 13.00 ja 16.00

Näytöksen kesto: 60 min.
Liput 10/5 € ovelta.
Alennusryhmät: alle 12-vuotiaat lapset,
työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat.
Ennakkovaraukset: info@ebeli.info