Kitaristi Tuomas Paukku julkaisee esikoisensa

1317
lukukertaa
Graphic design by Aarni Ylinen.

Eclipse Music julkaisee kitaristi ja säveltäjä Tuomas Paukun debyyttialbumin vinyylilevynä ja digitaalisena julkaisuna 25.11. Paukun musiikkia levyllä tulkitsee suomalais-ruotsalainen kvintetti Tuomas Paukku Description.

Julkaisun yhteydessä tehtävällä kiertueella valokeilassa on kuitenkin uusi kotimainen kokoonpano. Tuomas Paukku Scription jatkaa siitä mihin Description-yhtye jäi. Scriptionissa soittavat liiderin lisäksi pianisti Artturi Rönkä, basisti Janne Tuovinen ja rumpali Tomi Saikkonen. Yhtye edustaa nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivista kärkiryhmää ja se tulkitsee kitaristin omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia vastustamattomalla palolla.

Tyylillisesti Scriptionin musiikki nojaa vahvasti moderniin jazzimpressionismiin, mutta se etsii uusia maisemia ja ulottuvuuksia venyttämällä rohkeasti traditioiden karsinoivia raja-aitoja. ”Halusin uuden ja kotimaisen yhtyeen. Tässä se nyt on”, Paukku havainnollistaa tilannetta. Kiertueella kuullaan levylle päätyneen ohjelmiston lisäksi myös Paukun uusia sävellyksiä.

Tuomas Paukku (s. 1984) on laukaalaissyntyinen kitaristi. Tällä hetkellä Jyväskylässä asuva muusikko on opiskellut jazzmusiikkia Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa. Paukku on aktiivinen ja tinkimätön säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta mutta helposti lähestyttävää musiikkia.

TUOMAS PAUKKU SCRIPTION
Tuomas Paukku, kitara
Artturi Rönkä, piano ja rhodes
Janne Tuovinen (Vesa Ojaniemi 3. ja 4.12.), kontrabasso
Tomi Saikkonen, rummut

Tuomas Paukku Scriptionin levynjulkaisukiertueen aikataulu:

24.11. Boom Box/ Musica, Jyväskylä
25.11. Validi Karkia, Pori
26.11. Doo-Bop, Vaasa
27.11. Miilu, Petäjävesi
3.12. Monk Turku
4.12. Tenho, Helsinki

Levynjulkaisukiertueen toinen osa tehdään maalis–huhtikuussa 2017.

Tuomas Paukku Description syntyi Paukun opiskellessa Tukholmassa. Paukku on kokosi ruotsalaiskokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii mm. ranskalais-impressionistien pianokappaleiden uudelleen tulkitsemisesta jazzkontekstissa mainetta niittänyt Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan monessa yhtyeessä mukana olevaa Emil Erikssonia ja rumpalina on Konrad Agnas. Kansainvälisen yhtyeen toiminta on sittemmin hiipunut ja yhtyeen jalanjäljille Paukku on perustanut tuoreen kotimaisen kokoonpanon, Tuomas Paukku Scriptionin. Description on kuitenkin aikeissa yhdistyä vielä ainakin Tukholmassa soitettavaa levynjulkaisukonserttia varten.

Tuomas Paukku Description
Tuomas Paukku – kitara
Johan Christoffersson – saksofoni
Peter Knudsen – piano
Emil Eriksson – kontrabasso
Konrad Agnas – rummut

TRACKLIST:
Side ADistances (8:05)
Abyss (8:34)

Side B
Climb (4:34)
Placid Currents (5:17)
Finite (8:23)