Nina Mya esiintyy Savoy-teatterissa 29.10.

1374
lukukertaa

 

Kesällä kolmannen albuminsa julkaissut vokalisti Nina Mya esiintyy nimekkään yhtyeensä kanssa Helsingin Savoy-teatterissa lokakuun lopussa. Samalla yhtye juhlistaa heinäkuussa Suomessa julkaistun Closure-albumin kansainvälistä julkaisua.

Suomen nuoren polven johtaviin laulajiin kuuluva Nina Mya esiintyy Helsingin legendaarisimpiin konserttipaikkoihin kuuluvassa Savoy-teatterissa 29. lokakuuta. Fredriksson Music julkaisi Nina Myan kolmannen, Closure -nimeä kantavan albumin heinäkuussa, ja nyt levy julkaistaan Fredriksson Musicin toimesta myös Saksassa 28.10. Closure on musiikillisesti kypsä albumi, jolla Myan vahva ilmaisu syvenee entisestään. Tummasävyinen kokonaisuus poikkeaa piristävästi suomalaisen laulujazzin perinteestä ottaen vaikutteita gospelista ja soulista. Nina Myan taustalla kuullaan suomijazzin kärkikastista muodostuvaa väkevää yhtyettä, jossa vaikuttavat trumpetisti Jukka Eskola, saksofonisti Petri Puolitaival, pianisti Henri Mäntylä, basisti Jori Huhtala ja rumpali Tuomas Timonen.

”Closure on kolmas albumini, mutta selvästi tärkein ja merkityksellisin”, Nina Mya kertoo. ”Ensimmäistä kertaa olen täysin sinut levyni kanssa enkä tekisi mitään toisin ja koen, että olen levyllä täysin oma itseni. Samalla levy on paitsi kumarrus Aretha Franklinille ja John Coltranelle, myös yleisemmin amerikkalaisille jazzlaulajille, joiden laulamisessa on kuulunut gospel. Suomalaista laulettua jazzia lisäksi harvemmin julkaistaan Saksassa, joten Closure-levyni kansainvälinen julkaisu on hieno ja harvinainen tilaisuus avata ovia kansainvälisille markkinoille.”

Savoy-teatterin konsertissa 29.10. kuullaan Closure-albumi kokonaisuudessaan. Levyn originaalikappaleiden lyriikat ovat Nina Myan käsialaa, ja hänen kanssaan valtaosan biisinkirjoitusvastuusta albumilla jakaa yhtyeen saksofonisti Petri Puolitaival. Mukaan mahtuu myös muutama uudelleen sovitettu lainakappale, esimerkiksi Mongo Santamarian Afro Blue ja gospel-klassikko The Wayfaring Stranger. Punaisena lankana musiikissa on Myan vahva läsnäolo ja uuden bändin mukanaan tuoma syvästi svengaava yleissoundi.

Nina Mya (s.1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Mya on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden taiteilijana 2012. Myalta on julkaistu aiemmin kaksi kiiteltyä albumia, Flying Solo (2012) ja Our Time (2014), mutta tuore Closure-albumi on ensimmäinen laatuaan nykyisellä kokoonpanolla. Nina Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.

Nina Mya: Closure
Fredriksson Music 2016, FRMCD018

1. The Wayfaring Stranger / Shades Of Blue (trad. / säv., san. Nina Mya, sov. Petri Puolitaival) / 2. The Weight (säv. / san. Nina Mya, sov. Petri Puolitaival) / 3. Mine Alone (säv. Nina Mya & Petri Puolitaival, san. Nina Mya, sov. Petri Puolitaival) / 4. Afro Blue (säv. Mongo Santamaria, san. Oscar Brown, sov. Nina Mya & Petri Puolitaival) / 5. After One Night (säv. / sov. Petri Puolitaival, san. Nina Mya) / 6. Too Painful To Talk About (säv. / san. Nina Mya, sov. Petri Puolitaival) / 7. Tenderly (säv. Walter Gross, san. Jack Lawrence, sov. Nina Mya) / 8. Hear Me Plead (Introduction) (säv. / sov. Petri Puolitaival) / 9. Hear Me Plead (säv. / sov. Petri Puolitaival, san. Nina Mya) / 10. Gotta Be Free (säv. / san. Nina Mya, sov. Petri Puolitaival) / 11. Closure (säv. / san. Nina Mya) / 12. Bonus Track: Dr. Feelgood (Love Is A Serious Business) (säv. / san. Ted White & Aretha Franklin, sov. Petri Puolitaival)

Nina Mya, laulu / Jukka Eskola, trumpetti ja flyygelitorvi / Petri Puolitaival, saksofoni ja alttohuilu / Henri Mäntylä, piano / Jori Huhtala, basso / Tuomas Timonen, rummut

http://www.ninamya.com
http://facebook.com/ninamyamusic

Kappaleen The Weight musiikkivideo