Jaska Lukkarinen Trio 10 vuotta!

880
lukukertaa
Kuva: Tero Ahonen.

Suomi-jazzin kovasta kolmikosta, rumpali Jaska Lukkarisesta, basisti Antti Lötjösestä ja saksofonisti Jussi Kannasteesta, koostuva Jaska Lukkarinen Trio täyttää 10 vuotta 2017. Merkkivuotensa kunniaksi trio lähtee Suomen-kiertueelle sekä julkaisee kaksi EP-levyä, ensimmäisen marraskuussa 2016 ja toisen maaliskuussa 2017.Julkaisuilla ja keikoilla Lukkarisen trio esittää tämän hetken suomalaisen rytmimusiikin kuuman nimen, säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen sävellyksiä. Lukkarisen ja Pöyhösen pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö mm. Dalindèossa ja Ricky-Tick Big Bandissa ovat uuden äänitteen inspiraatiolähteistä tärkeimpiä. We Jazz 2015 -festivaalilla äänitetty materiaali koostuu pääosin näiden yhtyeiden kappaleista. Ensimmäisellä EP:llä kuullaan Ricky-Tick Big Bandin ensimmäisen levyn Komeda ja Beauty Passing By -teokset.

”Jazzin saralta löytyy useita esimerkkejä, missä bändiliideri käyttää samaa rumpalia omissa eri projekteissaan. Haluan jatkaa tätä, mielestäni hedelmällistä, perinnettä ja jalostaa sitä oman bändini käyttöön”, Lukkarinen sanoo. Trion yhteiset kilometrit lavalla ja lavan ulkopuolella sekä luova ja ennakkoluuloton lähestyminen puhaltavat Pöyhösen aiemmin kuultuihin, jäsenneltyihin levytyksiin uusia värejä ja yllätyksellisyyttä.

”10-vuotiasta bändiä ei voi vielä pitää Suomi-jazzin vanhuksena, mutta nykyiselle lyhytjänteisyyden aikakaudelle harvinaisena ilmestyksenä kylläkin. Suomessa harvemmin samaa ikäpolvea edustavat muusikot tulkitsevat toistensa kappaleita omissa bändeissään. Levyllä ja livenä soitettavat kappaleet ovat itselleni niin tuttuja, että niitä voi lähestyä joka ilta tuoreella tavalla, ja jopa yllättää itsensä.”EP:istä ilmestyy rajattu vinyylipainos JASKAA-levymerkiltä, jonka lisäksi musiikin saa myös digitaalisena. Levyt on painettu yhteistyössä Royal Mint Recordsin kanssa, joka on helsinkiläinen yhden miehen levypaino. Royal Mint Records on erikoistunut käsinpainettuihin ja persoonallisiin vinyylijulkaisuihin, joten jokainen Live One EP on itsessään harvinainen keräilykappale.

Jaska Lukkarinen Trio
Jaska Lukkarinen, rummut
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso

Jaska Lukkarinen Trio: Live One, julkaisija JASKAA / Royal Mint Records
1) Komeda (säv.Valtteri Laurell Pöyhönen)
2) Beauty Passing By (säv. Valtteri Laurell Pöyhönen)

Keikat:
3.11. klo 21 Helsinki, Koko Jazz Club
10.11. klo 20 Oulu, Teatteriravintola Vänmanni
11.11. klo 19 Salo, Veturitallit
12.11. klo 20 Joensuu, Pakkahuone
2.12. klo 20 Espoo Tapiola Garden, April Jazz Club