Turku Jazz Orchestra heittäytyy leikin pyörteisiin

924
lukukertaa

 

La 8.10. klo 20.00 Turku Jazz Orchestra & Panu Savolainen: Playing Reality
Logomo, Logi 3, Köydenpunojankatu 14, Turku
Vellu Halkosalmi – kapellimestari ja säveltäjä
Panu Savolainen – vibrafoni

Playing Reality on Vellu Halkosalmen säveltämä tilaustyö vibrafonisti Panu Savolaiselle ja big bandille. Halkosalmi pohtii sävellyksessä leikin olemusta ja leikin kautta oppimista. Tässä konsertissa big bandin soittajat pääsevät yleisön riemuksi heittäytymään luvan kanssa muistojemme leikin maailmaan!

Teoksessa Vellu Halkosalmi pohtii tietoisuuden kehittymistä lapsuusajan suuren seikkailun aikana – kokeilua, haparointia, leikkiä ja kasvua. Vibrafoni on tämän kaiken keskellä kasvavan ihmisen ääni ja orkesteri muu maailma.

Sävellyksellisesti Halkosalmen musiikki on vahvasti ohjelmallista, ja jazzin ohella siinä on aineksia myös rytmimusiikin eri lajeista, elokuvamusiikista ja taidemusiikista. Kappaleiden eri osat kuvaavat meitä kaikkia ihmisiä yhdistäviä ja tunnemuistissamme olevia kokemuksia. “Taiteet ja erityisesti improvisointihan ovat yksi puhtaimmista leikin muodoista, jota aikuinen voi harjoittaa. Lapsuutta emme saa takaisin, mutta voimme silti yrittää”, Halkosalmi pohtii.

Panu Savolainen

Vibrafonisti Panu Savolainen (s. 1990) on noussut nopeasti kotimaisen jazzmusiikin kirkkaimpaan tähtikaartiin. Viime vuosina hän on saavuttanut jazzyleisön huomion laajalti mm. HERD-jazztriollaan, joka voitti pääpalkinnon European Jazz Competition -yhtyekilpailussa kesällä 2011. Vuonna 2015 Savolainen puolestaan teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan orkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

Vellu Halkosalmi

Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi on säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari, jonka työn ydintä on musiikillisten siltojen rakentaminen eri tyylilajien, orkestereiden ja muusikoiden kohtaamisissa. Hänen töitään ovat esittäneet useimmat kotimaiset orkesterit ja big bandit (mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Sinfonia Lahti, UMO Jazz Orchestra) sekä eturivin artistit kuten Jukka Perko, Iiro Rantala ja Kauko Röyhkä.

Halkosalmi on myös kansainvälisesti erittäin kysytty sovittaja, ja hän onkin työskennellyt lukuisten maailmanluokan tähtien kuten Chaka Khanin, Laura Mvulan ja Quincy Jonesin kanssa. Vuodesta 2005 lähtien Halkosalmi on toiminut sovittajana maineikkaassa hollantilaisessa Metropole Orchestrassa.

Ennakkoliput:
26 € / 21 € / OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat 22 € (etu vain Lippupisteen myyntipaikoista ja ovelta)
Lippupiste (+ palvelumaksu)
Illan kesto on noin 1,5 h, ei väliaikaa.

www.tjo.fi