Panurama-klubin vieraana Jukka Perko

1650
lukukertaa

 

Syyskuun alussa syyskautensa käynnistänyt Panurama-klubisarja jatkuu jälleen ensi perjantaina 30.9., kun klubia isännöivän vibrafonisti Panu Savolaisen vieraaksi saapuu saksofonisti Jukka Perko. Suomen tunnetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Perko taituroi yhdessä Savolaisen kanssa kaksikon jo muutamaan otteeseen esitettyä duo-ohjelmistoa, joka koostuu mm. Savolaisen sekä Egberto Gismontin sävellyksistä. Luvassa on kauniita ja kuulaita melodioita höystettynä saksofonin ja vibrafonin maagisella yhteissoinnilla sekä kaksikon yhteen hiileen puhaltavalla improvisaatiolla.

Alunperin keväällä 2014 alkaneessa Panurama-klubisarjassa Panu Savolaisen vieraaksi saapuu joka kuukausi suomalaisen musiikkielämän huippunimiä, joiden kanssa hän luo jokaiseen iltaan oman mielenkiintoisen ja yllätyksellisen musiikillisen kokonaisuutensa. Myöhemmin tänä syksynä klubilla vierailevat vielä laulaja Johanna Iivanainen, kitaristi Mikko Iivanainen, viulisti Minna Pensola sekä kitaristi Jarmo Saari.

Jukka Perkon kansainvälinen ura alkoi rakettimaisella nousulla vuonna 1987 itsensä Dizzy Gillespien pestattua vasta 19-vuotiaan Perkon big bandiinsä. Hänen häikäisevää soittoaan verrattiin nuoreen Charlie Parkeriin ja arvostelut olivat ylistäviä. Gillespien yhtyeessä vietetyn kahden vuoden jälkeen hän on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Maamme arvostetuimpiin nuoriin jazzmuusikoihin lukeutuva Panu Savolainen tunnetaan parhaiten mm. maineikkaan European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta HERD-yhtyeestään. Pori Jazzin Vuoden taitelijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on muusikon työnsä ohella isännöinyt suosittuja HERD-klubeja ja Panurama-klubeja Kansallisteatterin Lavaklubilla syksystä 2012 alkaen, minkä lisäksi hän toimii Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuonna 2015 Savolainen teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan sinfoniaorkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

pe 30.9. klo 21 Panurama-klubi vieraanaan Jukka Perko
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)

Jukka Perko, saksofonit
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 € Kansallisteatterin lippumyymälästä.

Syksyn muut tulevat Panurama-klubit:

4.11. vieraina Johanna Iivanainen & Mikko Iivanainen
2.12. vieraina Minna Pensola & Jarmo Saari

www.panusavolainen.com
www.facebook.com/panusavolainenvibes

Tapahtuma Facebookissa