Syksyn ensimmäisellä Panurama-klubilla vieraina Felix Zenger ja Max Zenger

1663
lukukertaa
Max Zenger on mukana Panurama-klubin avauksessa.

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimät suositut Panurama-klubit jatkuvat Kansallisteatterin Lavaklubilla jälleen perjantaina 2.9., kun Savolaisen vieraaksi saapuvat Zengerin veljekset Felix ja Max. Planeetan parhaaksi beatboxaajaksi tituleerattu Felix Zenger tunnetaan mykistävästä lahjakkuudestaan sekä miltei 40 miljoonaa katselukertaa YouTubessa keränneestä beatbox-videostaan. Muun muassa Aura Flow -yhtyeestä tuttu Max Zenger puolestaan lukeutuu suomalaisen jazzskenen kuumimpiin lupauksiin. Yhdessä Panu Savolaisen kanssa tämä kolmikko luo Lavaklubin tunnelmaan sopivan, taatusti tuoreen konserttikokonaisuuden varsin ainutlaatuisella beatbox-saksofoni-vibrafoni-kokoonpanolla.

Alunperin keväällä 2014 alkaneessa Panurama-klubisarjassa Panu Savolaisen vieraaksi saapuu joka kuukausi suomalaisen musiikkielämän huippunimiä, joiden kanssa hän luo jokaiseen iltaan oman mielenkiintoisen ja yllätyksellisen musiikillisen kokonaisuutensa. Myöhemmin tänä syksynä klubilla vierailevat saksofonisti Jukka Perko, laulaja Johanna Iivanainen, kitaristi Mikko Iivanainen, viulisti Minna Pensola sekä kitaristi Jarmo Saari.

Maamme arvostetuimpiin nuoriin jazzmuusikoihin lukeutuva Panu Savolainen (s. 1990) tunnetaan parhaiten mm. maineikkaan European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta HERD-yhtyeestään. Pori Jazzin Vuoden taitelijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on muusikon työnsä ohella isännöinyt suosittuja HERD-klubeja ja Panurama-klubeja Kansallisteatterin Lavaklubilla syksystä 2012 alkaen, minkä lisäksi hän toimii Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuonna 2015 Savolainen teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan sinfoniaorkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

pe 2.9. klo 21 Panurama-klubi vieraanaan Felix Zenger ja Max Zenger
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)

Felix Zenger, beatbox ja elektroniikka
Max Zenger, saksofoni
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 € Kansallisteatterin lippumyymälästä. Sarjalippu kaikkiin iltoihin 40 €

Syksyn muut tulevat Panurama-klubit:

30.9. vieraana Jukka Perko
4.11. vieraina Johanna Iivanainen & Mikko Iivanainen
2.12. vieraina Minna Pensola & Jarmo Saari

www.panusavolainen.com
www.facebook.com/panusavolainenvibes

Tapahtuma Facebookissa