Ville Leinonen ja Mopo julkaisevat yhteisalbumin

1179
lukukertaa
Kuva: Nauska.
Kuva: Nauska.
Kuva: Nauska.

Suomen omaäänisimpiin taiteilijoihin kuuluvat Mopo, eli Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ja Eeti Nieminen, sekä laulaja Ville Leinonen yhdistivät voimansa luoden albumillisen helposti lähestyttävää mutta vakavia ajatuksia herättävää musiikkia.

Laivalla-levyn kappaleet syntyivät neljän muusikon luontevana ryhmätyönä. Punkjazzin sanansaattaja Mopo ja boheemin folkin maestro Ville sopivat yhteen enemmän kuin loistavasti; molemmat artistit tunnetaan energiaa pursuilevista esiintymisistään sekä pelottomasta kyvystään heittäytyä musiikin vietäväksi niin tyynellä kuin myrskysäälläkin.

Folkia, poppia, jazzia ja psykedeliaa sekoittavan levyn laulut ovat tutkimusraportti elämästä maapallolla vuonna 2016. Ajallemme tyypilliset muutos ja hektisyys aiheuttavat monessa pelkoa ja rauhattomuutta. Kuka tätä laivaa ohjaa? Onko mitään tehtävissä? Mitä pienen pieni ihminen voi tehdä? Kuinka pysyä pinnalla, hengissä?

Mopo ja Ville Leinonen vastaavat: “Laivalla on avunhuuto. Se on samalla onnen huuto, kutsuhuuto. Kutsu rakastamaan ja jakamaan hyvää, sekä huolehtimaan elämän säilyttämisestä. Kaikesta hulluudesta huolimatta toivoa edelleen on, ja jos jollekin on vielä epäselvää, niin tärkeintähän on rakkaus.”

Albumin on tuottanut perkussionisti, muusikko Abdissa “Mamba” Assefa, äänittäjänä toimi Joonas Saikkonen ja levyn julkaisee Texicalli Records.

Levynjulkaisukeikat: 
18.5. Suisto, Hämeenlinna
19.5. Telakka, Tampere
20.5. Kuudes Linja, Helsinki
21.5. Dynamo, Turku
17.7. Pori Jazz, Pori
20.7. Tuba, Oulu
21.7. Ruiskuhuone, Raahe
23.7. Jättömaa, Kouvola

Mopo & Ville Leinonen
Ville Leinonen – laulu, kitara
Linda Fredriksson – saksofonit
Eero Tikkanen – kontrabasso
Eeti Nieminen – rummut

Laivalla
1. Kuka tätä laivaa ohjaa? / 2. Älä hämää elämää / 3. Maan lapset / 4. Masussa potkii / 5. Naapurille / 6. Metsän kuningas / 7. Purppuraa / 8. · · · – – – · · · / 9. Pienen pieni pyyntö

Sävellykset, sanoitukset ja sovitukset: Mopo ja Ville Leinonen

facebook.com/MOPOMOPOMOPO
facebook.com/villeleinonenofficial
texicallirecords.com

Mopo on kolmen lahjakkaan muusikon kollektiivi, joka ammentaa inspiraationsa jazzista, punkista ja luonnosta. Sävellykset syntyvät, kehittyvät ja kasvavat yhteisvoimin ja tilaa jätetään myös yllätyksille. Kovassa kansainvälisessä nousukiidossa oleva Mopo pokkasi itselleen Vuoden jazz-albumin Emma-palkinnon levystä Beibe (2014). Trion ensimmäinen levy Jee! julkaistiin vuonna 2012. Yhtye työstää parhaillaan kolmatta albumiaan, joka julkaistaan vuonna 2017.

Ville Leinonen nousi julkisuuteen herkkiä popiskelmiä kirjoittavana Valumo-yhtyeensä laulavana keulakuvana. Vielä laajempaa suosiota saavutti Hei!-nimellä julkaistu levyllinen persoonallisia uustulkintoja 70-80 -lukujen iskelmistä. Tämän jälkeen Ville on alati uudistuen sukeltanut mitä erilaisimpiin projekteihin slaavilaisista kansanlauluista lavamusikaaliin, avantgardesta ja psykedeliasta Camp Crystal Lake -projektiin, jonka äänimaisemissa holokausti kohtasi kauhuelokuvat. Leinonen on julkaissut 13 albumia, joista viimeisin on ”ISI” (2015). Hän viimeistelee parhaillaan uutta soololevyään.