Katu Kaiku kiertää levynjulkaisun merkeissä

1081
lukukertaa

tokyokuopio

Tiloja, tunteita ja tarinoita musiikissaan kuvaava helsinkiläinen Katu Kaiku julkaisee debyyttilevynsä maaliskuussa 2016. TOKYO/KUOPIO-nimisen albumin myötä Suomen Young Nordic Jazz Comets-edustajaksi (2015) valittu yhtye suuntaa yhdeksän konserttia käsittävälle kiertueelle 18.-28.3.

Katu Kaiku -yhtyeen eloisa musiikki muodostuu, kun erilaiset musiikilliset näkemykset törmäävät rajusti ja luovat yhteisen tilan, joka on avoin muusikoiden vapaille tulkinnoille. Saksofonitaiteilija Adele Sauroksen itsevarma ääni inspiroi energistä rumpalia Erik Fräkiä luomaan tekstuureja, joita kontrabasisti Mikael Saastamoinen värittää ja venyttää.

Katu Kaiku sai alkunsa kesällä 2013, kun kolme nuorta muusikkoa kantoi soittimensa Kaisaniemen puistoon Helsingissä. Kadulla löytynyt keskinäinen luottamus innosti kokeilemaan jazzstandardien sijaan oman materiaalin ja ilmaisun tuottamista. Sittemmin Katu Kaiku on esiintynyt muun muassa Pori Jazzeilla, Jazz Espalla ja Tampere Jazz Happeningeilla Suomen Young Nordic Jazz Comets-edustajana ja tehnyt yhteistyötä suomalaisten jazztaiteilijoiden, kuten Verneri Pohjolan, Teemu Viinikaisen ja Seppo Kantosen kanssa. Yhtye on konsertoinnut myös ulkomailla ja toukokuussa 2016 yhtye esintyy Norjan Trondheimissa Jazz Festeillä.

”Bändi osoittautui erittäin monipuoliseksi ja raikkaaksi bändiksi joka taipui persoonallisesti moniin erilaisiin tyyleihin Black Motorin suuntaan kurottavasta kokeellisuudesta melodisempaan jazziin Mopon mieleentuovan konstailemattoman ennakkoluulottomuuden ollessa koko ajan mukana.”
– Jazzpossu

Katu Kaiku:

Adele Sauros – tenori- ja sopraanosaksofonit
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Erik Fräki – rummut

Facebook
Soundcloud

Kiertue:
18.3 Espoo, April Jazz Club Tapiola Garden 18.00, alk. 10e
19.3 Lahti, Brygga Bar, 22.00 vapaa pääsy
20.3 Helsinki, Malmitalo, 17.00, alk. 6e
21.3 Turku, Turun Taidekappeli, 19.00, 10e/5e
24.3 Jyväskylä, Boombox, 19.00, 8/5 €
25.3 Kuopio, Satamankulma, 19:00, 10/15e
26.2 Joensuu, Surakka, 21:00
27.3 Lappeenranta, HOI SIE
28.3 Helsinki, TBA