Maaliskuun Panurama-klubin vieraana kosketinsoittaja Aki Rissanen

1023
lukukertaa
Aki Rissanen.
Aki Rissanen.
Aki Rissanen.

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimien kuukausittaisten Panurama-klubien vieraaksi saapuu ensi perjantaina 4.3. kosketinsoittaja Aki Rissanen. Rissasen ja Savolaisen ainutlaatuisessa ja kokeellisessakin duokonsertissa kuullaan mm. molempien sävellyksiä vuosien varrelta, nivottuna yhdeksi noin tunnin kokonaisuudeksi improvisaation avulla. Luvassa on musiikkia mm. samana päivänä julkaistavalta Aki Rissanen Trion Amorandom -albumilta (julk. Edition Records).

Maamme arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Aki Rissanen (s. 1980) tunnetaan oman trionsa ohella mm. Verneri Pohjolan yhtyeestä sekä yhteistyöstään mm. Dave Liebmanin sekä Rick Margitzan kanssa. Lisäksi Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin maisteriksi valmistunut Rissanen on säveltänyt musiikkia mm. Kansallisteatterin Mr. Vertigo -näytelmään (ohjaus Kristian Smeds). Hänen tuoreimpiin levytyksiin kuuluvat loppuvuodesta 2015 julkaistu Sturm -sooloalbumi sekä 4.3. julkaistava Amorandom -trioalbumi.

Maamme arvostetuimpiin nuoriin jazzmuusikoihin lukeutuva Panu Savolainen (s. 1990) tunnetaan parhaiten mm. maineikkaan European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta HERD-yhtyeestään. Lahdesta kotoisin oleva, Pori Jazzin Vuoden taitelijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian jazz-osastolta. Muusikon työnsä ohella hän on isännöinyt suosittuja HERD-klubeja ja Panurama-klubeja Kansallisteatterin Lavaklubilla syksystä 2012 alkaen, minkä lisäksi hän toimii Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuonna 2015 Savolainen teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan sinfoniaorkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

Panurama-klubi vieraanaan Aki Rissanen
pe 4.3. klo 21
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)
Liput 12/8 € Kansallisteatterin lippumyymälästä.

Aki Rissanen, kosketinsoittimet
Panu Savolainen, vibrafoni

Kevään tulevat Panurama-klubit Lavaklubilla:

pe 1.4. klo 21 vieraana Atte Kilpeläinen (alttoviulu)
pe 6.5. klo 21 vieraina Teppo Mäkynen (rummut), Teemu Viinikainen (kitara) & Jori Huhtala (basso)

Jokaisella klubilla Panu Savolainen (vibrafoni).

www.panusavolainen.com
www.facebook.com/panusavolainenvibes
www.akirissanen.com
www.lavaklubi.fi