Turku on nyt Suomen jazzkaupunki!

978
lukukertaa

jazzcityturku

Turkuun on luotu ainutlaatuinen kulttuurialan koalitio Jazz City Turku, joka yhdistää kolme paikallista jazzalan toimijaa monipuoliseksi kokonaisuudeksi. Ympärivuotinen konserttitoiminta työllistää taiteilijoita ja rikastaa alueen kulttuuri- ja elinkeinoelämää.

Jazz City Turku -hankkeesta vastaa Turun kulttuuripääkaupunkivuotena toimintansa aloittanut konserttisarja Flame Jazz. Lisäksi mukana ovat paikallisista ammattimuusikoista koostuva big band Turku Jazz Orchestra sekä Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali Turku Jazz Festival. Hanke pilotoi uudenlaista tehokasta taidealan tuotantomallia, jossa eri painopisteillä toimivat organisaatiot täydentävät toisiaan. Säännölliset tapahtumat Turun keskustassa ja jopa ruotsinlaivalla piristävät kulttuurikentän lisäksi myös paikallista elinkeinoelämää.

Kolmevuotisen hankekauden aikana luodaan Jazz City Turku -brändi ja dynaaminen kolmen organisaation yhteistyömalli. Tuotannon ja markkinoinnin synergialla haetaan toimintaan kulttuurialalla yleisesti kaivattua kustannustehokkuutta. Lisäksi yleisön on helpompi löytää Turun jazzkonsertit kootusti yhdestä paikasta. Vuoden 2016 aikana toimijat järjestävät yhteensä lähes 70 esiintymistä eri konserttipaikoissa.

Jazz City Turku -hankkeen päärahoittajana on opetus- ja kulttuuriministeriö, joka myönsi tukea vapaan kentän taiteilijoiden työllisyyden kehittämiseen. Lisäksi tukijoina ovat Turun kaupunki sekä hankkeelle työhuoneen käyttöön tarjonnut Turun konservatorio. Tuotantoihin on saatu avustusta Suomen Jazzliiton kehittämältä Jazz Finland LIVE -verkostolta, jonka rahoittajana on Musiikin edistämissäätiö. Jazz City Turku -hankkeen yhteistyökumppaneina on lisäksi alueella toimivia yrityksiä.

Hankkeen ja toimijoiden uudistetut yhteiset verkkosivut avattiin perjantaina 22.1. Samana päivänä ilmestyi Turun Sanomien välissä ensimmäinen Jazz City Turku -lehti, joka sisältää ajankohtaisia alan artikkeleita. Vuoden 2016 aikana toteutetaan myös muita markkinointiin ja jazzkulttuurin jalkautumiseen keskittyviä toimenpiteitä.

Jazz City Turku