Ranskalais-suomalaista kiertuetta pukkaa

1619
lukukertaa
Théo Ceccaldi Trio.
Théo Ceccaldi Trio.
Théo Ceccaldi Trio.

Vapaat äänet -konsepti juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi käynnistyy 14 konsertin kiertueella.

Ranskalaisen ja suomalaisen jazzmusiikin ansioituneena yhteentuojana tunnetun tuottaja Charles Gilin perustama Vapaat äänet -kiertuetoiminta juhlii tänä vuonna 20-vuotista olemassaoloaan. Juhlavuosi alkaa komeasti, kun ranskalainen Théo Ceccaldi Trio ja Pepa Päivinen & Good Romans esiintyvät peräti 14 konsertin mittaisella kiertueella ympäri Suomea. Yhtyeet soittavat viisi yhteiskonserttia ja lisäksi kumpikin kokoonpano kiertää omillaan osana kiertuetta, jonka tuottavat yhteistyössä Vapaat äänet ja Suomen Jazzliitto. Pääkaupunkiseudun ainoa konsertti kuullaan Espoon Sellosalissa, jossa yhtyeet esiintyvät torstaina 11.2.

Viulisti Théo Ceccaldin, kitaristi Guillaume Akninen ja sellisti Valentin Ceccaldin muodostama triokokoonpano on kotoisin Orléansista, Ranskasta. Vuonna 2010 perustetty kombo esittää intensiivistä ja ilmavaa kamarijazzia, jossa jouset ja sähkökitara yhdistyvät persoonallisella tavalla. Ayler records on julkaissut trion kaksi kansainvälisesti kiitettyä albumia Carrousel (2012) ja Can You Smile? (2015). Tuoreella albumilla vierailee maailmankulu basisti Joëlle Léandre. Ahkerasti konsertoinut yhtye valittiin kotimaassaan osaksi arvostettua Jazz Migration -kiertueohjelmaa. Théo Ceccaldi kuuluu Olivier Benoît’n johtamaan Orchestre National de Jazziin, eli Ranskan kansalliseen jazzorkesteriin.

Saksofonisti Pepa Päivisen ja Good Romans -duon eli kitaristi Ilari Filanderin sekä rumpali Jussi Miettolan muodostama triokokoonpano on vuodesta 2012 alkaen kehittänyt omaa ääntään, jota voi vierailevan ranskalaistrion tapaan kuvailla varsin omaperäiseksi. Päivinen soittaa bändissä tenorisaksofonin ohella bassoklarinettia ja huiluja, Filander ja Miettola puolestaan laajentavat omia äänimaailmojaan efektein. Tuloksena on yhtyeen omien sanojen mukaan ”psykofyysinen loikka ei-kenenkään-maalle, paikkaan missä mieli on vapaa vaeltamaan”. Yhtye on julkaissut tähän mennessä yhden kehutun albumin (Ghost of a Dog, 2014). Pepa Päivinen tunnetaan pitkän linjan ennakkoluulottomana jazztekijänä, joka oli osa Edward Vesalan legendaarista Sound&Fury-kokoonpanoa. Päivinen on myös pitkäaikainen UMO Jazz Orchestran jäsen. Ilari Filanderin ja Jussi Miettolan Good Romans on julkaissut omillaan yhden albumin (Open This Door, Never Look Back, 2014).

Pepa Päivinen & Good Romans
ma 8.2. klo 19 Kerava, Cafe Intro / järj. Kerava Jazz
ti 9.2. klo 19 Pori, Validi Karkia -klubi: Porin pääkirjasto
ti 16.2. klo 20 Hämeenlinna, Suisto

Théo Ceccaldi trio ja Pepa Päivinen & Good Romans
ke 10.2. klo 19 Turku, Turun seudun musiikkiopisto
to 11.2. klo 19 Espoo, Sellosali
pe 12.2. klo 19 Kuopio, Satamankulma
la 13.2. klo 18 Joensuu, Pakkahuone
su 14.2. klo 18 Loviisa, Keskus Centralen

Théo Ceccaldi Trio
ti 16.2 klo 19 Salo, Veturitali – Salon taidemuseo
ke 17.2. klo 19 Mikkeli, Mikkelin Teatterin klubi
to 18.2. klo 19 Oulainen, Kinokulma
pe 19.2. klo 19 Raahe, Raahen Teatteri
la 20.2. klo 19 Seinäjoki, Perälänraitti 3 A 1
su 21.2. klo 16 Viitasari, Miekkaniemi / ei vielä vahvistettu

Yhteistuotanto: Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet
Kiertueen yhteistyökumppani: AJC (association Jazzé-Croisé)
Kiertuetta tukevat: Adami, Spedidam, Institut Francais, MES

Théo Ceccaldi Trio
Théo Ceccaldi, viulu / Guillaume Aknine, sähkökitara / Valentin Ceccaldi, sello

Pepa Päivinen & Good Romans
Pepa Päivinen,  tenorisaksofoni & bassoklarinetti & huilut  / Ilari Filander, sähkökitara & efektit / Jussi Miettola rummut & efektit

http://www.tricollectif.fr/theo-ceccaldi-trio
http://www.goodromans.com

http://www.vapaataanet.fi
http://www.jazzliitto.fi