Eero Koivistoinen Quartet kiertueella

1664
lukukertaa
Kuva: Teemu Salminen.
Kuva: Teemu Salminen.
Kuva: Teemu Salminen.

Suomalaisen jazzin legendoihin lukeutuvan saksofonistin verevä yhtye esittää tuoreen Hati Hati -levynsä musiikkia kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla 25.11. alkaen.

Suomen Jazzliiton kiertuesyksy saa komean päätöksensä marras-joulukuussa kun maamme kaikkien aikojen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva saksofonisti Eero Koivistoinen luotsaa kvartettinsa kahdeksan konsertin mittaiselle kiertueelle 25.11.–5.12. Koivistoisen nimekkäässä kvartetissa soittavat suomijazzin ykköskaartiin kuuluvat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen. Eero koivistoinen Quartet julkaisi tuoreimman levynsä Hati Hati aiemmin tänä vuonna Svart Recordsin kautta ja uuden materiaalin julkaisu edelsi kauan kaivattu uudelleenjulkaisu Koivistoisen arvostetusta vuoden 1971 klassikkolevystä The Original Sin. Marras-joulukuun kiertueen konserttipaikkakunnat ovat Nurmes, Oulu, Kuopio, Joensuu, Raahe, Lappeenranta, Turku ja Tallinna.

Eero Koivistoinen (s. 1946) on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista.Koivistoinen aloitti uransa 1960-luvun puolivälissä rumpali Edward Vesalan ja basisti Pekka Sarmannon kanssa muodostamassaan triokokoonpanossa, joka rikkoi siihen asti kuullun jazzmusiikin rajoja Suomessa. Vasta perustettu Suomen Jazzliitto myönsikin Koivistoiselle ensimmäisen Yrjö-palkinnon vuonna 1967. Koivistoinen on tunnettu monipuolisuudestaan ja luovuudestaan ja tyylitietoinen ”Koippa” on myös kysytty vierailija nuoremman polven muusikoiden levyillä. Nyt mittavalla kiertueella nähtävä EeroKoivistoinen Quartet on luontevasti sukupolvia yhdistelevä huippujazzareiden kombo, joka on esiintynyt nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2012 lähtien.

Eero Koivistoinen Quartet Suomen Jazzliiton kiertueella:

ke 25.11. klo 19 Nurmes, Nurmes-talo, Hannikaisen sali
to 26.11. klo 19 Oulu, Teatteriravintola
pe 27.11. klo 21.30 Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi
la 28.11. klo 18 Joensuu, Konservatorion sali
ke 2.12. klo 19 Raahe, Raahesali
to 3.12. klo 20 Lappeenranta, Kolme Lyhtyä
pe 4.12. klo 22 Turku, Åbo Svenska Teatern, Café Tiljan
la 5.12. klo 21.30 Tallinna, Philly Joe’s

http://jazzliitto.fi
https://www.facebook.com/suomenjazzliitto