Kalkkiranta Jazzissa kotimaista huippujazzia

1939
lukukertaa
Anna-Mari Kähärän orkesteri. Kuva: Matti Hietanen.
Anna-Mari Kähärän orkesteri. Kuva: Matti Hietanen.
Anna-Mari Kähärän orkesteri. Kuva: Matti Hietanen.

Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin esiintyjinä nähdään tänä vuonna Panu Savolainen Toivo vieraanaan Ninni Poijärvi, Verneri Pohjola Quartet sekä Anna-Mari Kähärä Orchestra. Festivaali järjestetään Sipoon Kalkkirannassa Nordkalkin tehtaan alueella lauantaina 15.8. klo 15-18.30.

Vibrafonisti Panu Savolaisen luotsaama, Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlaa kunnioittava Panu Savolainen Toivo -yhtye esittää mestarisäveltäjä Kärjen sävellyksiä tuorein jazzyhtyesovituksin. Kiitellyn Music by Toivo Kärki -albumin maaliskuussa julkaissut yhtyeen esintyy Kalkkirannassa yhdessä laulaja-viulisti Ninni Poijärven kanssa. Suomen tämän hetken kenties kuumin suomalainen jazznimi, trumpetisti Verneri Pohjola tuo festivaalille tuoreen kvartettinsa, jonka alkuvuodesta julkaisema Bullhorn -albumi on saanut runsaasti ylistävää palautetta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Levyn julkaisua juhlittiin vastikään näyttävästi Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä. Ajankohtainen yhtye on myöskin Kalkkirannan iltapäivän päättävä Anna-Mari Kähärä Orchestra, joka julkaisee huhtikuussa odotetun toisen levynsä Another Song. Huippumuusikoista koostuvan ainutlaatuinen kokoonpanon harvinaiset yhteisesiintymiset ovat saaneet hurmioituneen vastaanoton jo vuosien ajan.

Jo 22. kerran järjestettävävän Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana toimii viime vuonna tehtävässään aloittanut Panu Savolainen. Tapahtuman järjestää Musiikkia Sipoossa ry. Festivaalin taiteellisena johtajana toimi aina vuoteen 2013 asti pianisti Iiro Rantala. Aiempien vuosien esiintyjiin lukeutuvat mm. Trio Töykeät, Jukka Perko, Tuomo, Vieno Kekkonen, Felix Zenger, Lasse Mårtensson sekä Emma Salokoski.

Kalkkiranta Jazz
la 15.8.2015 klo 15-18.30
Sipoon Kalkkiranta (Nordkalkin tehdasalue), Kalkkirannantie 555

Panu Savolainen Toivo vieraanaan Ninni Poijärvi
Panu Savolainen, vibrafoni
Teemu Viinikainen, kitara
Jori Huhtala, basso
Ninni Poijärvi, laulu ja viulu

Verneri Pohjola Quartet
Verneri Pohjola, trumpetti
Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, flyygeli
Teppo Mäkynen, rummut

Anna-Mari Kähärän Orchestra
Anna-Mari Kähärä, laulu
Marzi Nyman, kitara ja laulu
Jarmo Saari, kitara ja laulu
Zarkus Poussa, lyömäsoittimet ja laulu

Liput 35 € (+ mahd. toimituskulut), ovelta ja Lippupalvelusta.
Lapset 7-16 v. 5 €, alle 7 v. ilmaiseksi

Jazzbussi Kiasman edestä klo 14 (linjataksa), paluu konsertin jälkeen.

www.kalkkirantajazz.com