Elektro GT Jazzliiton kiertueella helmikuussa

1604
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.
Kuva: Maarit Kytöharju.
Kuva: Maarit Kytöharju.

Rumpali Mikko Hassisen johtaman kvintetin musiikki on elektronisen musiikin eri elementeillä ja vahvoilla rytmeillä maustettua jazzia. Kokoonpano julkaisi ensimmäisen levynsä Mikko Hassinen Elektro GT syyskuussa 2014. Yhtyeen kiertue ulottuu seitsemälle paikkakunnalle.

Elektro GT pakenee genrerajoja soittamalla elektronissävytettyä jazzia tuhdilla rytmilatauksella. Jokainen Elektro GT:n jäsen edustaa omanlaistaan musiikki- ja soittotyyliä: Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä, Jorma Kalevi Louhivuori edustaa virtuoottista jazzosaamista, Aki Rissasen juuret ovat syvällä klassisessa koulutuksessa, Timo Kämäräinen tulee rockin ja jazzin välimaastosta ja alunperin yhtyeeseen kuuluva Lauri Porra on tunnettu yhteyksistään heviyhtyeisiin sekä elokuvamusiikkiin. Kiertueella Porraa tuuraa funk-soul-yhteyksistä tuttu Heikki Laine.

Mikko Hassinen (s. 1971) on paljon muutakin kuin rumpali: hän on myös akustisen ja elektronisen musiikin säveltäjä, kapellimestari sekä jazzin ja klassisen musiikin tuottaja. Jazzrumpalina Hassinen levytti ensimmäisen kerran saksofonisti Jari Perkiömäen albumilla Shades vuonna 1997. Riitta Paakki trion ja Pepa Päivisen trion/kvartetin levyillä rumpali on soittanut vuosituhannen vaihteesta lähtien. Hassinen on ehtinyt reilussa kymmenessä vuodessa mukaan mm. seuraavien taiteilijoiden yli kolmellekymmenelle levylle: saksofonisti Eero Koivistoinen, laulajat Vesa-Matti Loiri sekä Maarit Hurmerinta, ja nuoremman sukupolven rytmimuusikot Jimi Tenor sekä Ninni Poijärvi. Myös UMO on ollut pitkään tärkeä osa Hassisen uraa. Elektro GT:n ensilevylle monitoimimies on säveltänyt kaikki kappaleet ja myös tuottanut levyn.

”Elektro GT onnistuu siinä missä jazzyhtyeet onnistuvat lopulta ihmeellisen harvoin — tässä on yhtye, jossa jokainen soolo on oikeasti ihmetyksen aihe, ja siinä missä levyllä soolot pidetään kohtuullisuuden rajoissa mitoiltaan, keikalla juuri nuo ylimääräiset kierrokset ja loppuhuipennukset olivat niitä hetkiä, joissa musiikki nousi ylimaallisiin sfääreihin.” – Suomijazz.com

Elektro GT
Mikko Hassinen – rummut ja elektroniikka
Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti
Aki Rissanen – koskettimet
Timo Kämäräinen – kitara
Heikki Laine – basso

Elektro GT: Jazzfinland.fi

Kiertuepaikkakunnat:

11.2. Oulu, 45 Special, klo 20
12.2. Tornio, Musiikkitalo, klo 19
13.2. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali, klo 19
18.2. Lappeenranta, Ravintola Kolme lyhtyä, klo 20
19.2. Jyväskylä, Poppari, klo 21.30
20.2. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi, klo 21.30
21.2. Joensuu, Teatteriravintolan terassi, klo 21.30

Suomen Jazzliitto osallistuu neljän kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2015. Kolme kiertueista on Jazzliiton omaa tuotantoa ja yhden tuplakiertueen osalta Jazzliitto toimii tuotantoa tukevana kumppanina. Tuotantokumppanina tällä suomalais-ranskalaisella kiertueella toimii Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn sekä Hei Hei Median kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES.