Huimalla Zappa-tribuutilla juhlakiertueen paikka

1097
lukukertaa
Antti Kouvula/FZMPB. Kuva: Teemu Höytö/Keitelejazz.
Antti Kouvula/FZMPB. Kuva: Teemu Höytö/Keitelejazz.
Antti Kouvula/FZMPB. Kuva: Teemu Höytö/Keitelejazz.

”Perjantain parhaat esitykset nähtiin ja kuultiin kuitenkin kotimaisilta voimilta…illan viimeisenä päälavalla esiintynyt Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast otti luulot pois häikäisevällä, Frank Zappan tuotannosta koostuneella setillään.” – Rytmi-lehden arvostelu Keitelejazzeilta 2011 (edeltävät esiintyjät Fairport Convention ja Jethro Tull, toim. huom.)

”Supisuomalainen Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast omistautuu sitkeästi mestarin musiikille, ja tekee sen vakuuttavan kunnianhimoisesti, mutta samalla myös Zappan usein rasvaiseksi äityneellä huumorilla ilakoiden…näin huolella rakennetun produktion tuominen Suomen keikkapaikoille on melkoinen kulttuuriteko.” – Keskisuomalaisen arvostelu Jyväskylän Lutakon konsertista 2012

Vuonna 2004 perustettu Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast juhlistaa 10-vuotista taivaltaan tekemällä viiden konsertin mittaisen kiertueen vuoden vaihteen tienoilla.

Frank Zappan musiikille omistautuva yhdeksänhenkinen kokoonpano konsertoi joulukuussa  Tampereen YO-talolla, Jyväskylän Popparissa, Joensuun Kerubissa, Rautalammen Mortonissa, sekä loppiaisaattona Helsingin Tavastialla, missä lavalla nähdään erikoisvieraita suoraan Suomen musiikkimaailman huipulta. 

Harvakseltaan keikkaileva helsinkiläinen yhtye on olemassaolonsa aikana esiintynyt mm. Saksassa Zappanale 2008-festivaaleilla entisten Zappan bändin jäsenten, Grammy-palkitun Napoleon Murphy Brockin ja Denny Walleyn, kanssa, sekä vuonna 2009 Faces-festivaaleilla yhtenä pääesiintyjänä. Yhtyeen viimeisin isompi esiintyminen oli Keitelejazzien pääkonsertissa kesällä 2011, missä muina esiintyjinä olivat Jethro Tull ja Fairport Convention.

Kokoonpanon laulusolistina toimii Antti Koivula, joka on tuttu yhtyeistä My First Band ja Mr. Sushi, sekä 2007 Linnan juhlien house-bändistä. Yhtyeen muut jäsenet vaikuttavat useissa eri kokoonpanoissa, mm. Jätkäjätkät, Vesterinen yhtyeineen, Asa & Band, Puppa J & Ituhipit, Dumari & Spuget ja Blosarit, Hidria Spacefolk, Yölintu, Yona & liikkuvat pilvet, Tanguedia Quintet, Riku Niemi Orchestra ja UMO.

Kiertueen aikataulu:

Ke 17.12.2014     YO-talo, Tampere
To 18.12.2014     Poppari, Jyväskylä
Pe 19.12.2014     Morton, Rautalampi
La 20.12.2014      Kerubi, Joensuu
Ma 5.1.2015          Helsinki, Tavastia

Frank Zappa Memorial Pancake Breakfast on

 Antti Koivula (laulu), Janne Toivonen (trumpetti), Petteri Hietamäki (saksofoni), Antti Hermaja (pasuuna), Olli Kari (marimba, vibrafoni), Iikka Kotaja (koskettimet, laulu), Mikko Enqvist (kitara), Antti Kivimäki (basso, laulu), Joni Leino (rummut).