Gospelia We Jazz -ennakossa

907
lukukertaa
Timo Lassy. Kuva: Petri Luukkainen.
Timo Lassy. Kuva: Petri Luukkainen.
Timo Lassy. Kuva: Petri Luukkainen.

Saksofonisti Timo Lassy esiintyy harvinaislaatuisessa yhteiskonsertissa Higher Ground -gospelkuoron kanssa We Jazz 2014 -ennakkotapahtumassa maanantaina 1. joulukuuta.

Joulukuu käynnistyy Helsingissä spiritual jazzin merkeissä, kun Suomen johtaviin jazz-artisteihin lukeutuva saksofonisti Timo Lassy sekä maamme arvostetuin gospelkuoro Higher Ground esiintyvät tuoreen yhteisprojektinsa parissa Vallilan Paavalinkirkossa maanantaina 1. joulukuuta klo 19. Kyseessä on uusi aluevaltaus sekä solistille bändeineen että kuorolle, ja konsertin ohjelmistossa on luvassa Lassyn kuorolle säveltämää kokonaan uutta materiaalia sekä klassikkospirituaaleja uusina sovituksina. Kuoron ja Lassyn mukana konsertissa esiintyvät pianisti Henri Mäntylä sekä perkussionisti Zarkus Poussa.

Saksofonisti Timo Lassy kuuluu kiistatta maamme seuratuimpiin jazz-artisteihin. Oman yhtyeensä nokkamiehenä mainetta kerännyt Lassy on tullut aiemmin tutuksi myös U-Street All Starsin sekä The Five Corners Quintetin riveistä. Paavalinkirkossa Lassyn kanssa esiintyvä Higher Ground on suomalainen 25 laulajan muodostama kuoro, jonka keskeisin ohjelmisto muodostuu gospel- ja funk-klassikoista. Hanna-Maria Heleniuksen johtama, vuonna 2006 perustettu kuoro on tullut yleisölle tutuksi mukaansatempaavista kirkkokonserteistaan, yhteistyöstään useiden eturivin artistien kanssa sekä esiintymisistään useissa televisio-ohjelmissa, kuten Tähdet, tähdet, Tanssii tähtien kanssa, Kuorosota ja Nenäpäivä-konsertti.

Timo Lassyn ja Higher Groundin yhteiskonsertti on kolmas joulukuista We Jazz 2014 -viikkoa edeltävistä ennakkotapahtumista. Helsingissä 8.–13.12. järjestettävä We Jazz 2014 on helsinkiläisen luovan toimiston We Jazz Oy:n järjestyksessään toinen joulukuinen viikon mittainen jazztapahtuma, joka esittelee kotimaista ja ulkomaista huippujazzia levittäytyen seitsemään eri esityspaikkaan ympäri kaupunkia. Koko ohjelmisto löytyy tapahtuman verkkosivustolta.

We Jazz 2014 Preview #3: Timo Lassy & Higher Ground
Ma 1.12.2014 klo 19
Paavalinkirkko (Sammatintie 5, Helsinki)
Liput 25,50 / 15,00 €, ennakot Tiketti
Konsertti sisältyy We Jazz 2014 -kausikorttiin
Tapahtuma Facebookissa