Seitsemän rumpalin voimin

1074
lukukertaa
Myös Jukkis Uotila on säveltänyt uutta musiikkia big bandille.
Myös Jukkis Uotila on säveltänyt uutta musiikkia big bandille.
Myös Jukkis Uotila on säveltänyt uutta musiikkia big bandille.

Jyväskylä Big Bandin vuoden kohokohta, uuden musiikin konsertti ”Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä 11”, kuullaan Siltasalissa Ilkka Mäkitalon johtamana sunnuntaina 16.3.2014 klo 18:00. Tällä kertaa big band -sävellyksistä ei rytmien kirjoa puutu. Teokset on tilattu seitsemältä rumpalisäveltäjältä. Solisteiksi saapuvat virtuoosit Teemu Viinikainen (kitara) ja Panu Savolainen (vibrafoni).

Tilaussävellyksiä päästään kuulemaan ennätysmäärä. Kantaesitykset kuullaan kokeneemmilta konkareilta: Jukkis Uotila, Markus Ketola, Teppo Mäkynen, Mikko Hassinen, sekä nuoremmilta Jyväskylä-taustaisilta lahjakkuuksilta: Touko Ruokolainen, Joonas Leppänen ja Siiri Partanen. Sävellystilauksia on avustanut Taiteen keskustoimikunta ja Teosto.

Jyväskylä Big Band on tunnettu suomalaisen uuden musiikin tulkitsijana ja edistäjänä. ”Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä 11” jatkaa Jyväskylä Big Bandin, suomalaisten sekä erityisesti keskisuomalaisten säveltäjien yhteistyötä, joka on jatkunut aktiivisena jo vuodesta 1998 lähtien. JBB seilaa suvereenisti myös big band– ja maailmanmusiikista salsaan ja souliin, kouluttaa ja keikkailee myös kansainvälisesti ja on kasvattanut melkoisen määrän muusikkoja yli 30 vuoden aikana. Kapellimestari Ilkka Mäkitalo on luotsannut bändiä vuodesta 1995.

”…tämä pitkäkestoinen tilaussävellysprojekti on yksi Suomen jazzhistorian tärkeimmistä.” -Pentti Ronkanen, Ksml 19.3.2013.

Jyväskylä Big Band
Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä 11
Su 16.3.2014 klo 18:00 
Siltasali, Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput: 15/10 €

Solistit:
Teemu Viinikainen (kitara)
Panu Savolainen (vibrafoni)

Sävellykset:
Jukkis Uotila
Markus Ketola
Teppo Mäkynen
Mikko Hassinen
Touko Ruokolainen
Siiri Partanen
Joonas Leppänen
Lisätietoja:
www.facebook.com/JyvaskylaBigBand
Jyvaskylä Big Band