Jazzlegenda Dave Liebman esiintyy Turussa

1031
lukukertaa
Dave Liebman. Kuva Kai Sinervo/HS.
Dave Liebman. Kuva Kai Sinervo/HS.
Dave Liebman. Kuva Kai Sinervo/HS.

Flame Jazz ja Turku Jazz yhteistyössä vastaavat vuoden 2014 turkulaisesta jazztapauksesta. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Turku Jazz In Flames –tapahtuma tuo sunnuntaina 17.8 Turkuun elävän jazzlegendan saksofonisti Dave Liebmanin yhdessä suomalaisen huippuyhtyeen kanssa. Liebmanin pitkä ja maineikas ura jazzmuusikkona on muokannut taiteilijasta yhden nykymusiikin vahvimmista äänistä. Yhteistyö jazzhistorian suurimpien artistien kuten Miles Davis, Chick Corea sekä Elvin Jones kanssa nosti hänet 1970-luvulla suuren yleisön tietoisuuteen. Liebman on esiintynyt sadoilla levytyksillä, ja monipuolista taiteilijaa on kuultu lukuisissa pienyhtyeissä, soolosaksofonistina sekä myös sinfoniaorkesterien solistina. 67-vuotias saksofonistisuuruus Dave Liebman kiertää ja konsertoi edelleen ahkerasti ympäri maailmaa.

Dave Liebmanin yhteistyö uuden polven suomalaismuusikoiden kanssa luo konserttiin erityisen väreen. Yhtyeen johtohahmot pianisti Aki Rissanen ja rumpali Jussi Lehtonen ovat eurooppalaisen jazzkentän nousevia nimiä. Loistavana solistina tunnettu basisti Jori Huhtala on omalla panoksellaan vaikuttanut bassonsoiton kehitykseen Suomessa. Pianisti Rissasen tuore kolmen levyn sopimus saksalaisen Ozella Music -levymerkin kanssa avaa suomalaisartisteille uusia portteja kansainväliseen menestykseen. Turku Jazz in Flames –tapahtuman konsertti on osa uuden albumin levynjulkaisukiertuetta. Aki Rissanen // Jussi Lehtonen Quartet with Dave Liebman –levytys on hieno osoitus suomijazzin kansainvälisesti korkealle nostetusta rimasta.

Alkuvuodesta 2014 debyyttialbumin You´ll Hear >From Me julkaissut turkulaislähtöinen Aura Flow aloittaa tapahtuman svengaavalla setillään. Saksofonisti Max Zengerin ja pianisti Henri Mäntylän sävellyksiä esittävä energinen yhtye on vetänyt saleja täyteen ulospäin suuntautuneella esiintymisellään. Aura Flow -yhtyeen rumpalin pallilla istuu myös festivaalin päätösjameja isännöivä Flame Jazzin puheenjohtaja Jussi Fredriksson.

17.8.2014 Turku Jazz In Flames 2014 @ Ravintola Koulu

Klo 16.00 Aura Flow
Max Zenger – saksofoni

Henri Mäntylä – piano

Henri Marjamäki – kitara

Teemu Åkerblom – basso

Jussi Fredriksson – rummut

Klo 17.30 Aki Rissanen // Jussi Lehtonen Quartet with DAVE LIEBMAN (USA)
Dave Liebman (USA) – saksofoni

Aki Rissanen – piano

Jori Huhtala – basso

Jussi Lehtonen – rummut

Liput 25/20€ (Lippupalvelu)