Tulevat jazztohtorit vievät pintaa syvemmälle

1219
lukukertaa
Sami Linna.
Sami Linna.
Sami Linna on yksi tulevista tohtoreista.

Sibelius-Akatemian tulevat jazzmusiikin tohtorit käynnistävät marraskuussa viiden luentokonsertin sarjan, jossa he avaavat kuulijoille jazzmusiikin mystiikkaa ja perinnettä soittaen ja puhuen. Helsinkiläisellä Koko Jazz Clubilla järjestettävissä Inside Jazz –luentokonserteissa lavalle astuvat Timo Hirvonen, Sami Linna, Riitta Paakki, Jenny Robson ja Mikko Helevä. Tilaisuuksissa jazz tulee yleisölle tutuksi myös akateemisena tutkimuskohteena; aiheina ovat basistin ja rumpalin yhteistyö erilaisissa rytmisissä viitekehyksissä, modaalinen jazz, jazzlauluimprovisointi ja Hammond-urut.

– Jazzkeikoilla keskustelu yleisön kanssa on aika luontevaa muutenkin, mutta nyt haluamme mennä pintaa syvemmälle, kertoa oman työmme taustoista ja antaa yleisölle myös mahdollisuuden kysyä jazzista, kertoo sarjan koordinaattori, jazzlaulaja ja Sibelius-Akatemian jatko-opiskelija Jenny Robson.

Sarjassa esittäytyy noin puolet Sibelius-Akatemian jazzin jatko-opiskelijoista. Heidän tohtorintaivaltaan on ohjannut professori Jukkis Uotila. Inside Jazz -luentosarjan järjestävät yhteistyössä Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Sibelius-Akatemian Kehittämiskeskus ja Koko Jazz Club. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Inside Jazz – taiteellinen luentokonserttisarja 2013-2014

La 2.11.2013 klo 14.00,  Koko Jazz Club, Hämeentie 3
Timo Hirvonen (sähköbasso) & band: Rumpalin ja basistin interaktiivinen soitto erilaisissa rytmisissä viitekehyksissä

La 23.11.2013 klo 14.00,  Koko Jazz Club, Hämeentie 3
Sami Linna (kitara) & band: Modaalinen jazz, mitä se on?

La 14.12.2013 klo 14.00, Koko Jazz Club, Hämeentie 3
Riitta Paakki (piano) & band: Sävellyksen merkitys improvisoinnissa

La 18.1.2014 klo 14.00, Koko Jazz Club, Hämeentie 3
Jenny Robson (laulu) & band: Jazzlauluimprovisoinnin erityispiirteet

La 8.2.2014, klo 14:00
Mikko Helevä (Hammond-urut) & band: Hammond-urkujen monet kasvot