Uusi jazzklubi aloittaa Tampereella

729
lukukertaa
Han Bennink vierailee Telakalla.

 

Han Bennink vierailee Telakalla.
Han Bennink vierailee Telakalla lokakuussa.

Kulttuuritalo Telakalla toimivan AMC-klubin ensimmäisen tuotantokauden esiintyjinä nähdään nimekäs duokokoonpano Han Bennink & Mikko Innanen, norjalainen KNYST!, kotimainen nouseva trio Virta, mm. Black Motorista tuttujen tekijöiden Sippola-Rauhala-Tuomi ja Ella Fitzgerladin musiikkia tulkitseva nuori huippuyhtye Tribute to Ella.

Kulttuuritalo Telakalla Tampereella alkaa syksyllä uusi jazziin ja improvisoituun musiikkiin keskittyvä AMC-klubi, joka esittelee sekä kotimaisia että kansainvälisiä artisteja ja yhtyeitä tuoden näin merkittävän lisän Tampereen jazztarjontaan. Syksyn aikana AMC-klubeja järjestetään kolme. Kansainvälisiä esiintyjiä ovat norjalainen, vahvaa nousua tekevä nuorten muusikoiden KNYST!-tro sekä legendaarinen hollantilaisrumpali Han Bennink, joka esiintyy duona saksofonisti Mikko Innasen kanssa. Kotimaisia nimiä ovat energinen Virta-trio, mm. suositun Black Motor -yhtyeen jäsenistöä sisältävä tamperelaiskolmikko Sippola-Rauhala-Tuomi sekä Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita tulkitseva Tribute to Ella, jonka solistina nähdään kotimaisten jazzlaulajien kermaan kuuluva Aili Ikonen. AMC-klubin avajaisiltaa vietetään keskiviikkona 28. elokuuta.

AMC-klubin takana on tamperelainen musiikkituotantoyhtiö Annamaija Music Company, jonka toimitusjohtaja Annamaija Saarela tunnetaan myös Raahen Rantajatsit -tapahtuman festivaalijohtajana sekä Euroopan laajuisen Europe Jazz Network -järjestön puheenjohtajana. Saarelan viimeaikaisiin projekteihin kuuluu kattava kotimaisen jazzin esittelyohjelmisto osana arvostetun London Jazz Festivalin ohjelmistoa viime vuonna.

AMC-klubit syksyllä 2013
Kulttuuritalo Telakka (Tullikamarin aukio 3, Tampere 

Ke 28.8. klo 20 / liput 7e
KOLMEN TRION ILTA
VIRTA
Antti Hevosmaa, trumpetti, efektit, laulu
Heikki Selamo, kitara, efektit
Erik Heikkinen, rummut, lyömäsoittimet
KNYST! (NOR)
Kasper Vaernes, alttosaksofoni, klarinetti
Christian Meaas Svendsen, kontrabasso
Andreas Wildhagen, rummut
SIPPOLA-RAUHALA-TUOMI
Sami Sippola, saksofoni
Ville Rauhala, basso
Janne Tuomi, rummut

Su 13.10. klo 19
HAN BENNINK & MIKKO INNANEN (NL/FIN)
Han Bennink, rummut
Mikko Innanen, saksofoni
Yhteistyössä We Jazz Oy:n kanssa

La 14.12. klo 22
TRIBUTE TO ELLA
Aili Ikonen , laulu
Mikko Pellinen, basso, sovitukset
Janne Toivonen, trumpetti ja flyygelitorvi
William Suvanne, saksofonit ja huilu
Tuomas J Turunen, piano
Mikko Arlin, rummut 

Lippujen ennakkomyynti Telakalla aina konserttiviikon maanantaista alkaen.
http://www.telakka.eu/ravintola/ohjelma