Jazz valtaa jälleen Puu-Käpylän

959
lukukertaa
Riku Niemi vauhdittaa KuutamoJazzeja.

 

Riku Niemi vauhdittaa KuutamoJazzeja.
Riku Niemi vauhdittaa KuutamoJazzeja.

Kulttuuriravintolatoiminnastaan tunnettu Ravintola Nyyrikki jatkaa viime syksynä startannutta korkeatasoista jazzklubitoimintaa syksyllä 2013 ja tarjoaa rytmimusiikin ystävien iloksi huippujazzia kulttuuria vaalivassa Puu-Käpylässä. Jazzin sävyjä kuullaan koko syksyn ajan (7.9.-14.12.) Nyyrikin Iltatähdessä joka toinen lauantai teemalla JälkilöylyJazzit.

Jazzkauden avaa perjantaina 6.9. klo 18-24 järjestettävä KuutamoJazz-minifestari, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja saavutti välittömästi huippusuosion yleisön keskuudessa. Minifestarilla jazz on vallannut kaikki Nyyrikin tilat – terassilta ravintolasaliin ja alakerran Iltatähteen asti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

KuutamoJazz tarjoilee tällä kertaa absoluuttista viulun ja vibrafonin juhlaa Suomen huipuilta. Illan aloittaa terassilla django-tyylin virtuoottisesti taitava viulun, kitaroiden ja kontran maaginen combo ”Hot Club de Mikko-Ville” (Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, viulu / Tomi Kettunen, kitara / Kimmo Iltanen, kitara / Tero Tuovinen, kontrabasso).

Illallisvieraat pääsevät seuraamaan aivan lähietäisyydeltä miten karismaattinen huippuvibrafonisti Riku Niemi taikoo instrumenttiaan lyyrisiin sfääreihin Bill Evansin hengessä – jazzlaulajatar Reija Langin ja Gangin eli Jari Kannisen, piano & Teemu Keräsen, kontrabasso seurassa.

Illan päättää kansaa kiihottava liskojen yö eli vietävän svengaava Fredator/Jussi Fredriksson/piano, joka featuroi toista illan huippuvibrafonistia – tällä kertaa puikoissa on vibeskuningas Severi Pyysalo – ja ultimate tähtinä tykittävät stagella Kalevi Louhivuori, trumpetti / Jusu Berghäll, saksofoni / Teemu Åkerblom, basso.

”KuutamoJazz tarjoaa SuperJazz-Illan yönsinisissä tunnelmissa. Ruuanystäviä ei ole unohdettu – klo 20-22 on katettuna jazz-illallinen ravintolasalissamme. Ja Jazzdiggari Seppo Hansteen valitsema huippusuosion saavuttanut Nyyrikin Jazzolut puraisee mukavasti jazzin ystäviä illan menossa. KuutamoJazz on myös lähtölaukaus syksyn Jälkilöylyjazzeille”, kertoo ravintoloitsija Terhi Aunila Ravintola Nyyrikistä.

JälkilöylyJazzit tuo esille mielenkiintoisia yhtyeitä ja jazzartisteja suomalaisen jazzmusiikin kärjestä. Nyyrikin alakerrassa sijaitsevan Iltatähden stagelle nousee syksyn mittaan 8 jazzyhtyettä. Jälkilöylyjazzit avaa lauantaina 7.9. kitaristi Jarno Kukkosen Combo – ja keikan jälkeen on luvassa Late Nite Jam Session kaikille soittohaluisille Jarnon houstaamana. Kukkosen housecombossa soittavat ykkösketjun muusikot Jari Perkiömäki, saksofoni/Jori Huhtala, kontrabasso / Markus Ketola, rummut eli keikalla ja jameissa mennään lujaa. ”Olen iloinen siitä, että olemme jälleen saaneet näin upean artistikaartin mukaan Jälkilöylyjazzeille”, sanoo Terhi Aunila.

Ravintola Nyyrikin JälkilöylyJazzit tuottaa jazzaktivisti Reija Lang. Koko syksyn ohjelmatiedot ja artistiesittelyt löytyvät Ravintola Nyyrikin sivuilta osoitteessa www.nyyrikki.fi ja Facebookista www.facebook.com/Nyyrikkijazz. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

KuutamoJazz pe 6.9.2013 klo 18-24
Ravintola Nyyrikki, Pohjolankatu 2, puh. 09-757 2299
Hot Club De Mikko-Ville, klo 18-20, terassi
Reija Lang Gang feat. Riku Niemi, klo 20-22, ravintolasali (jazz-illallinen 23 €, pöytävaraus)
Fredator feat. Severi Pyysalo, klo 22-24, Iltatähti

JälkilöylyJazzit joka toinen lauantai 7.9.-14.12. klo 21.30-23.30.