Dalindèo huipentaa kesänsä Huvilassa

1203
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-7884″ alt=”dali” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/dali.jpg” width=”400″ height=”270″ />

Vuoden jazzyhtyeeksi ponnistanut Dalindèo on nostanut keväällä ilmestyneellä Kallio-levyllään jazzin laajaan kuunteluun. Albumi on saavuttanut yleisön ja kriitikoiden suosion sekä 13. sijan Suomen virallisella albumilistalla.

Kesällä ahkerasti keikkaillut yhtye on kerännyt kiitoksia energiastaan esiintymisillään festivaaleilla ja klubeilla ympäri Suomea. Ryhmän kiireinen kesä huipentuu Kallio-teemaiseen iltaan Helsingin juhlaviikoilla Huvila-teltassa Taiteiden yönä 22.8. Dalindèon albumin ympärille rakennettu ilta kunnioittaa Kallion kaupunginosaa myös kirjailijoiden ja tanssin voimin.

Yhtye esiintyy valituissa paikoissa myös syksyllä. Dalindèota on mahdollista nähdä mm. kahdella eri risteilyllä: 28.–29.9. Turusta starttaavalla Flame Jazz Cruisella sekä 30.11.–1.12. JazzHug-risteilyllä Helsingissä. Lisää konsertteja julkaistaan myöhemmin.

Lähes 10 vuotta yhdessä soittaneen Dalindèon kokoonpano on edelleen sama ja sisältää ykköstekijöitä Suomen jazz- ja rytmimusiikin kentiltä: kitara ja sävellys Valtteri Pöyhönen, saksofoni Pope Puolitaival, trumpetti Jose Mäenpää, basso Pekka Lehti, rummut Jaska Lukkarinen ja perkussiot Rasmus Pailos. Yhtyeen synergia musiikkinsa soittamiseen ja esittämiseen on hioutunut ainutlaatuisella tavalla.

Ryhmän nokkamies Valtteri Pöyhönen tunnetaan myös huippusuosituksi nousseen, rappia ja jazzia uusimmalla levyllään yhdistävän Ricky-Tick Big Bandin vetäjänä.

“Jazzia, joka on niin ilmeikästä, että lumoaa kenet tahansa.”

– Aamulehti

“Valtteri Pöyhösen johtama Dalindèo on juuri nyt suomijazzin innostavin klubibändi.”

– Keskisuomalainen

“Jos jonkin yhtyeen musiikki voi saada hyvälle tuulelle ja jalat vispaamaan, niin se on kyllä Dalindèo.”

– Helsingin Sanomat

”Dalindèo tekee uransa huikeimman instrumentaalimatkan.”

– Image