Flame Jazz Turun Musiikkijuhlilla

871
lukukertaa

Flame Jazz toteuttaa yhdessä Turun Musiikkijuhlien kanssa neljän jazzkonsertin kokonaisuuden Linnateatterissa 14.-17.8.2013. Teatteriravintolassa kuullaan huippujazzia keskiviikosta lauantaihin Suomen ykkösartistien esittämänä.

Konsertit aloittaa suomijazzin pitkäaikainen edelläkävijä Jukka Perko tuoreen Streamline Jazztet -yhtyeensä kanssa. Intensiivisesti svengaava kokoonpano tulkitsee kotimaisia ikivihreitä ja kansainvälisiä iskusävelmiä tuoreesti bebop-hengessä.

Torstaina Linnateatterin lavalle nostetaan flyygeli, ja vuorossa on pianotriomusiikille omistettu ilta. Illan aloittaa Flame Jazzin kippari pianisti Jussi Fredriksson oman trionsa kanssa. Yhtye esittää Fredrikssonin tuoreimpia sävellyksiä, ja trioa täydentää tässä konsertissa soittimiensa huiput basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio.

Toisena illan esiintyjänä lavalle nousee yksi Euroopan parhaista jazzpianisteista Aki Rissanen. Amorandom -animaatioteoksen myötä pinnalle noussut uusi Aki Rissanen Trio on tämän hetken kiinnostavimpia yhtyeitä. Rumpali Teppo Mäkysen ja basisti Antti Lötjösen intensiivinen työskentely on vakuuttanut viime vuosina mm. Timo Lassy Bandin ja Five Corners Quintetin taustalla. Rissasen taidokas ja näkemyksellinen pianismi kaivaa näistä luovista taitureista esiin taas uusia puolia.

Perjantai-iltana päästään perinteisen iskelmämusiikin tunnelmiin, kun Turkuun saapuu ihastuttava laulaja Aili Ikonen kansainvälisesti menestyneen Herd-trion solistina teemanaan “Jazzbasilli”. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten Pojat, Valoa Ikkunassa ja Suklaasydän. Mitä näistä klassikoista saavatkaan irti maamme eturivin jazzarit?

Flame Jazz @ TMJ -konserttisarjan päättää maineikas huippuyhtye Koko Jazz Orchestra. Basisti Timo Hirvonen perusti vuonna 2010 Helsinkiin Koko Jazz Clubin, jota monet pitävät Helsingin ainoana oikeana jazzklubina. Esiintyjävieraina on kuultu kotimaisten huippujen lisäksi jazzin suurnimiä, joista mainittakoon Miles Davisin yhtyeessä soittanut David Liebman , trumpetisti Randy Brecker tai vaikkapa Rolling Stonesista tutut Tim Ries ja Bernard Fowler.

Koko Jazz Clubin toiminnan vakiinnuttua rumpali Jussi Lehtonen, pianisti Jussi Fredriksson ja klubin isäntä Hirvonen päättivät perustaa ”talon orkesterin” nimeltään Koko Jazz Orchestra. Vastaavaa toimintaa on ollut aikaisemmin muun muassa New Yorkissa maineikkaalla Village Vanguard –klubilla, jonka oma orkesteri Vanguard Jazz Orchestra on esiintynyt klubilla viikottain jo vuodesta 1966.

Koko Jazz Orchestra esittää Turun Musiikkijuhlien ”karonkkakonsertissa” yhtyeen perustajajäsentensä säveltämää sähköistä tuotantoa sovitettuna neljälle puhaltimelle ja rytmisektiolle. Orkesterin riveistä löytyy roppakaupalla tunnetta ja virtuositeettia, joten festivaalin päätösillasta ei tule puuttumaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Luvassa on neljä päivää jazzillista ilotulitusta. Lämpimästi tervetuloa konsertteihin!

Ke 14.8.2013 klo 21 Jukka Perko Streamline Jazztet
Jukka Perko – saksofoni
Teemu Viinikainen – kitara
Ville Herrala – basso
Teppo Mäkynen – rummut

To 15.8.2013 klo 20 Piano Trio Music: Aki Rissanen Trio + Jussi Fredriksson Trio
AKI RISSANEN TRIO
Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut
JUSSI FREDRIKSSON TRIO
Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut

Pe 16.8.2013 klo 21 Herd & Aili Ikonen “Jazzbasilli”
Aili Ikonen – laulu
Panu Savolainen -vibrafoni
Mikko Pellinen – basso
Tuomas Timonen – rummut

La 17.8.2013 klo 22 Koko Jazz Orchestra
Tero Saarti – trumpetti
Ville Vannemaa – alttosaksofoni
Joonatan Rautio – tenorisaksofoni
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet
Timo Hirvonen – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Konsertit Linnateatterin teatteriravintolassa osoitteessa Linnankatu 31.
Liput kaikkiin konsertteihin: 25/20€ (www.lippupalvelu.fi)