Jazz-Espa ja JazzPiknik

825
lukukertaa

Jazzdiggarien aurinkoinen kohtauspaikka Jazz-Espa valloittaa Helsingin keskeisimmän puistokadun jo neljättätoista kertaa. Suomen Jazzliiton yhdessä Savoy-teatterin kanssa tuottama tapahtumien kokonaisuus luo jälleen kattavan silmäyksen nykyjazzin laajaan osaamiseen. Ennen koko kuukauden kestänyt tapahtuma tiivistyy tänä vuonna kahteen viikkoon. Tiiviin Jazz-Espa-ilmaiskonserttisarjan avaa UMO maanantaina 22.7. ja päättää jälleen Lasipalatsin aukiolla järjestettävä koko perheen tapahtuma JazzPiknik sunnuntaina 4.8.

Esplanadin lavalla kuullaan konsertteja kahden viikon ajan lähinnä arkipäivisin klo 16 ja klo 17.30. Lavalla vierailee 20 kotimaista, huipputasoa edustavaa jazzyhtyettä. Ohjelmistossa korostuvat kansainvälisyys, kokemus, sekä avoimuus jazzille kaikissa muodoissaan. Konserteissa esiintyvät muun muassa Suomen tunnetuin big band UMO, basisti Mikko Pellisen taidemusiikista ammentava Unio Ensemble, folk-maailmassa seikkaileva tamperelainen New Garden Orchestra sekä kolmen suomijazzin suuren Olavin – Teppo Olavi Hauta-ahon, Jari Olavi Hongiston ja Olavi Louhivuoren – muodostama trio. Jazz-Espa tarjoaa myös esiintymistilaisuuden pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun Suomen-karsinnan voittajalle Kadi Quartetille, joka lähtee edustamaan Suomea Trondheimin YNJC-tapahtumaan ensi syksynä.

Katso Jazz-Espan ohjelma sivuiltamme www.jazzespa.fi.

JAZZPIKNIKIN EVÄSKORISSA ENNAKKOLUULOTONTA SUOMIJAZZIA

Ravintola mbar, Suomen Jazzliitto ja Lasipalatsin Mediakeskus järjestävät 4.8. mbarin terassilla ja Lasipalatsin aukiolla sunnuntaisen minifestivaalin, joka esittelee kotimaisen jazzin kiinnostavimpia tekijöitä. Jazz-Espa-konserttisarjan päättävä ilmaistapahtuma järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa ja se keräsi Lasipalatsin aukion ruohomatolle ja riippumattoihin omenapuiden alle satamäärin kaikenikäisiä musiikinystäviä.

Aukiolla kuullaan neljää yhtyettä sekä DJ-settejä iltapäivästä myöhäisiltaan. Esiintyjien pääareenana toimii täysi-ikäisille tarkoitettu mbarin terassi, mutta tunnelmasta voi nautiskella koko perheen voimin myös vaikkapa eväskorin kera nurmella loikoillen.

Akustisempaa musiikkia tarjoilee tapahtuman aluksi pikniklava keskellä aukiota. Lavalla nähdään sunnuntai-iltapäivään virittelevä, pitelemätöntä freetä veivaava PLOP-trio. Juhlat jatkuvat mbarin terassilla, jossa kuullaan aluksi perinteisempää jazzia uudessa kuosissa Jaska Lukkarinen Trion tyyliin. Alkuiltaa sähköistää hurjassa nosteessa oleva, ensilevyllään Teosto-palkintoehdokkaaksi yltänyt LightBoxer. Illan pääesiintyjänä terassia tanssittaa huikea, juuri debyyttilevynsä julkaissut suomalais-beniniläinen afrojazz-kokoonpano Helsinki – Cotonou Ensemble. Pikkutunneilla meininki jatkuu We Jazz DJden rytmeissä.

JazzPiknik 4.8.2013 klo 16.00 – 01.30
mbar & Lasipalatsin aukio, Helsinki

piknikstage
klo 15.30: PLOP

mbar stage
klo 17.00: Jaska Lukkarinen Trio
klo 18.30: LightBoxer
klo 20.30: Helsinki-Cotonou Ensemble (FIN/Benin)

Levymusiikista vastaa We Jazz DJs.

Tapahtuma on pääsymaksuton ja sinne on esteetön kulku. mbarin terassi on klo 18 alkaen K-20, muutoin tapahtuma on ikärajaton. Myös mbarin terassin bändejä voi kuunnella piknikviheriöltä.

JazzPiknikin mahdollistavat Musiikin edistämissäätiö MES, Helsingin kaupunki sekä Lasipalatsin Mediakeskus.

www.mbar.fi

www.jazzespa.fi