Koko Jazz Orchestra kotiklubillaan

921
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-7751″ title=”koko” src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/koko1.jpg” alt=”” width=”74″ height=”119″ />
Koko Jazz Clubin oma orkesteri, Koko Jazz Orchestra, konsertoi kotiklubillaan Helsingin Hakaniemessä torstaina 16.5. Yhtye esittää uutta suomalaista jazzmusiikkia, ja konsertin ohjelmisto koostuu pianisti Jussi Fredrikssonin ja rumpali Jussi Lehtosen sävellyksistä.

Vuonna 2010 basisti Timo Hirvonen perusti Helsinkiin Koko Jazz Clubin, jonka kotimainen ja kansainvälinen jazzyhteisö otti nopeasti omakseen. Esiintyjävieraina on kuultu kotimaisten huippujen lisäksi jazzin suurnimiä, kuten Miles Davisin yhtyeessä soittanut David Liebman, trumpetisti Randy Brecker tai vaikkapa Rolling Stonesista tutut Tim Ries ja Bernard Fowler.

Koko Jazz Clubin toiminnan vakiinnuttua Lehtonen, Fredriksson ja klubin isäntä Hirvonen päättivät perustaa ”talon orkesterin”. Samanlaista toimintaa on ollut aikaisemmin muun muassa New Yorkissa maineikkaalla Village Vanguard -klubilla, jonka oma orkesteri Vanguard Jazz Orchestra on esiintynyt klubilla viikottain jo vuodesta 1966.

Koko Jazz Orchestrassa soittavat Tero Saarti (trumpetti), Ville Vannemaa (alttosaksofoni), Joonatan Rautio (tenorisaksofoni), Antti Rissanen (pasuuna), Jussi Fredriksson (piano), Eero Seppä (basso) ja Jussi Lehtonen (rummut ).

Koko Jazz Orchestra Koko Jazz Clubilla to 16.5. Ovet klo 20.00, konsertti klo 21.00.