Rantajatsien kattaus julki

814
lukukertaa

Raahen Rantajatsit viettää 25.vuotisjuhlaansa 25.-27.7. suomalaisen ja eurooppalaisen laatumusiikin merkeissä. Festivaalin pääesiintyjiksi on kiinnitetty ruotsalaistrumpetisti Goran Kajfes, joka on palkittu Nordic Music Prizella vuoden 2011 parhaasta levystä sekä Ricky-Tick Big Band kolmen räppärin, Palefacen, Tommy Lindgrenin ja Redraman tähdittämänä.

Kajfes tuo Raaheen Subtropic Arkestransa, jonka riveistä löytyy lisää ruotsalaistähtiä, muun muassa Jonas Kullhammar, Per ”Ruskträsk” Johansson ja Johan Berthling. Kroatialaistaustaisen Kajfesin yhtyeen musiikki on saanut vaikutteita progesta ja maailmanmusiikista, ja kokoonpanon helmikuussa julkaistu levy The Reason Why Vol. 1 on saanut suitsutusta kriitikoilta ympäri Euroopan.

20-henkinen Ricky-Tick Big Band on säveltäjä-kapellimestari Valtteri Pöyhösen johtama kokoonpano. Se on ollut kasassa viitisen vuotta, ja kokoonpanon musiikilliset esikuvat löytyvät 1930-luvun swing-musiikista. Nyt big band lyö hynttyyt yhteen kolmen maamme uskottavimman räppärin, Palefacen, Tommy Lindgrenin ja Redraman kanssa, ja lopputulos on huikea rap-musiikin ja swingin liitto.

Rantajatsien toinen kansainvälinen kiinnitys on italialainen Kekko Fornarelli Trio, joka on kotoisin Apulian pääkaupungista Barista. Trio on kiertänyt kuulaan musiikkinsa kanssa menestyksekkäästi Eurooppaa useiden vuosien ajan.

Suomalaisista ajankohtaisista yhtyeistä Rantajatseilla nähdään huikea Mopo-trio, beniniläissuomalainen Afro-jazz –kokoonpano Helsinki-Cotonou Ensemble, Mikko Innasen maineikas Innkvisitio sekä nuori lupaus Virta-trio. Lastenkonsertissa nähdään Kauhukakara, joka on Elifantreesta tuttujen Anni Egecioglun ja Pauli Lyytisen vauhdikas kokoonpano. Raahelaisyhtyeistä mukana ovat Bad Lemon ja Yellow Boo.

Rantajatsien tapahtumapaikat sijaitsevat meren äärellä, päälava luonnonkauniissa Ulkofantin saaressa ja iltakonsertit puu-Raahen Ruiskuhuoneella.

Rantajatsien ohjelma täydentyy vielä, ja lipunmyynti alkaa toukokuussa.

www.rajatsi.fi