Kari Ikonen Trio julkaisee

1119
lukukertaa
Kuva: Tanja Ahola.

Pianisti Kari Ikonen julkaisee uuden triolevynsä Bright 5. huhtikuuta saksalaisen Ozella-levymerkin kautta. Albumia juhlistetaan Koko Jazz Clubilla Helsingissä julkaisupäivänä ja lisäksi Kari Ikonen Trio kiertää huhtikuussa Turussa (5.4.), Jyväskylässä (17.4.), Jämsässä (18.4.), Joensuussa (19.4.) ja Kuopiossa (20.4.).

Maamme arvostetuimpiin jazzpianisteihin kuuluvan Ikosen tuore triokokoonpano pitää sisällään kaksi tunnustettua ja hyvin yhtenäisen trion yleissointiin istuvaa muusikkoa, armenialaislähtöisen basisti Ara Yaralyanin ja mm. kuululle ECM-levymerkille levyttävän rumpali Markku Ounaskarin. Tuoreella levyllään kolmikko esittää viisi Ikosen säveltämää verevää originaalia ja versiointeja mm. John Coltranen tunnetuksi tekemästä materiaalista.

Hiljattain konserttilavoilla debytoinutta ja nyt levymuodossa ensijulkaisunsa saavaa trioa on kehuttu erityisesti uniikista yhtyesoinnista, vuolaasta rytmisestä virtauksesta ja Ikosen persoonallisista sävellyksistä, joissa voi aistia vaikutteita niin afrikkalaisista rytmeistä, impressionistisista harmonioista kuin itämaisista asteikoistakin. Basisti Yaralyanin armenialaisjuuret kuuluvat musiikillisessa keitoksessa, kuten myös Ounaskarin syvälle pohjoismaisen improvisoidun musiikin historiaan ulottuva soittoura. Kaiken huipentaa bändiliideri Ikosen visio nykyaikaisesta pianotriosta ja jazzin klassikkokokoonpanon muokkaamisesta omiin musiikillisiin tarkoitusperiinsä, mm. jousella soitetun kontrabasson melodisia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Vuoden 2012 Teosto-palkintoehdokas Kari Ikonen (s.1973) on Suomen arvostetuimpia jazzmuusikoita. Hänet tunnetaan parhaiten monikansallisesta Karikko-sekstetistään sekä yhteistyöstä monien huippuyhtyeiden ja -muusikoiden kanssa, kuten UMO, Ingrid Jensen, Bob Moses, Magnus Broo ja Ron McClure. Säveltäjänä laajasti tunnustettu Ikonen on palkittu kansainvälisesti arvostetuissa Julius Hemphill Composition Awards (USA) ja Scrivere in Jazz (Italia) -sävellyskilpailuissa.

Kari Ikonen Trio keikkailee levynjulkaisunsa kynnyksellä myös ulkomailla, mm. Lissabonissa, Madridissa ja Bilbaossa. Albumi julkaistaan sekä CD:nä että 180-grammaiselle vinyylille prässättynä vinyylipainoksena.

Kari Ikonen Trio: Bright
Ozella Music CD/LP (julkaisupvm Suomessa 5.4.2013)
Jakelija: Supersounds Music
1. Bapmgwala / 2. Ambivalsante / 3. The Testament of My Heart / 4. Plumbum / 5. Giant Steps / 6. I Fall In Love Too Easily / 7. Trance Oriental / 8. Pacific.

Kari Ikonen Trio
Kari Ikonen, piano / Ara Yaralyan, kontrabasso / Markku Ounaskari, rummut

Bright-levynjulkistamiskonsertti
to 4.4. klo 21 Koko Jazz Club (Hämeentie 3, Helsinki)
Liput 15/10€

pe 5.4. Turku, Flame Jazz Club (Svenska Teater, Café Tiljan) klo 21
ke 17.4. Jyväskylä, Siltasali klo 19
to 18.4. Jämsä, Pokura klo 19
pe 19.4. Joensuu, Konservatorion sali klo 19
la 20.4. Kuopio, Musiikkikeskus klo 21