Aleatoric tuloo!

1062
lukukertaa

Rissanen-Verheyen-Ounaskari -trio julkaisee esikoislevynsä ”Aleatoric” Eclipse Musicin riveissä 1.2.2013.

Eclipse Music jatkaa kansainvälisen tason jazzjulkaisujen sarjaa tämän suomalais-belgialaisen trion esikoislevyllä. Aleatoric on musiikkia tässä hetkessä. Levy on äänitetty yhden päivän aikana, improvisoiden, “take #1”-periaatteella. Tähän levyn otsikko viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta. Tällainen levyn tekemisen periaate ei kuitenkaan ole uusi, päinvastoin. Valtaosa jazzmusiikin historian suurimmista klassikoista on äänitetty nopeasti, päivässä tai kahdessa, ja ne vangitsevat lähes valokuvan lailla jonkin maagisen hetken kyseisen yhtyeen tai muusikon kehityksessä. Tämä levy on oivallinen esimerkki. Se on uutta, raikasta, mutta pohjimmiltaan ja tekotavaltaan syvällä jazzin traditiossa.

Pianisti Aki Rissanen on Euroopan kiinnostavimpia nuoren polven jazzpianisteja. Omien kiiteltyjen soolo- ja yhtyeprojetien lisäksi hänet tunnetaan yhteistyöstä Verneri Pohjolan, Jukka Perkon ja UMO Jazz Orchestran kanssa. Robin Verheyen edustaa modernia kansainvälistä jazzmuusikkopolvea. Lukuisia kilpailuvoittoja saavuttanut Verheyen tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen ilmaisuvoimaisena saksofonistina ja loistavana säveltäjänä. Belgialaislähtöinen muusikko työskentelee nykyään pääasiassa New Yorkissa. Markku Ounaskari on eurooppalaisen jazzin merkittävimpiä rumpaleita. Viimeksi legendaariselle ECM-levy-yhtiölle levyttänyt Ounaskari tuo nuorten solistien yhtyeen sountiin mittavan kokemuksen tuomaa syvyyttä.

www.akirissanen.com

www.robinverheyen.be