Vuoden festivaali käyntiin!

1271
lukukertaa
Vijay Iyer Trio soittaa Tampereella perjantaina 2.11.
Vijay Iyer Trio soittaa Tampereella perjantaina 2.11.

Finland Festivals -ketjun vuoden festivaaliksi valitseman Tampere Jazz Happeningin ensimmäiset konsertit soivat torstaina 1.11.2012. Ohjelmisto laajenee Tampereen pääkirjasto Metsoon, kun esikoisalbuminsa vastikään julkaissut Rakka esiintyy klo 12.00 musiikkiosastolla. Muun muassa Circle- ja Black Motor -yhtyeistä tutut rakkalaiset soittavat varsinaisen Happening-keikkansa lauantaina 3.11. klo 22.30 Telakalla.

Festivaali käynnistyy täydellä teholla torstai-iltana klo 20.00 Klubilla. Avajaiskonsertissa nähdään 12 Points -jazzfestivaalilta koko Euroopan kattavaan kiertueohjelmaan valitut kolme kokoonpanoa: ranskalainen freejazzkvartetti Actuum, brittiläinen kriitikoiden suosikki WorldService Project sekä Jyväskylästä kansainvälisille lavoille noussut Big Blue. Tuoretta jazzosaamista esittelevään iltaan on vapaa pääsy.

Lipunmyynti edennyt kiitettävästi

Happeningin ennakkomyynti on kulkenut edellisvuosien tahtiin. Poikkeuksellisen kysytyksi on osoittautunut sunnuntain iltapäiväkonsertti, jonka päättää kitaristi John Scofield trioineen. Mestari-improvisoijana tunnettu Scofield saapuu Tampereelle 22 vuoden tauon jälkeen.

Kansainvälisiä tähtiä esiintyy Pakkahuoneella läpi viikonlopun: perjantaina nähdään muun muassa ylistetty Vijay Iyer Trio, ja lauantai-illassa puhaltaa legendaarinen saksofonisti Peter Brötzmann.

Yökonsertteihin perjantaina ja lauantaina saapuu maailmanmusiikin pioneereja Serbiasta ja Ghanasta, kun Boban and Marko Marković Orchestra ja Ebo Taylor & The Afrobeat Academy tanssittavat Klubilla.

Myös kotimaiset artistit houkuttelevat: lauantai-ilta Telakalla Mopon, Rakkan ja Fredatorin tähdittämänä myytäneen kokonaan loppuun jo ennakkoon.

Happening kiinnostaa kansainvälisesti

Festivaalille saapuu lukuisten artistien lisäksi yhteensä 23 kansainvälistä toimittajaa ja promoottoria. Musiikkialan vienti- ja edistämisorganisaatio Music Finland tuo Happeningiin joukon vieraita osana Ison-Britannian kärkihankettaan, mutta tarjonta kiinnostaa Venäjää, Japania ja Yhdysvaltoja myöten.

Kiinnostusta on lisännyt myös Finland Festivalsin myöntämä Vuoden festivaali 2012 -tunnustus, jonka perusteluissa kiiteltiin Happeningin roolia kotimaisen jazzkentän rikastuttajana. Tapahtuman ohjelmistosuunnittelusta vastaa taiteellinen johtaja Juhamatti Kauppinen.

http://www.tamperemusicfestivals.fi/jazz

http://www.facebook.com/tamperejazzhappening

http://www.twitter.com/tamperejazz (#TreJazz2012)

Tampere Jazz Happening 1.-4.11.2012 – Festival of the Year!