Marzi Nyman Espoo Big Bandin johtoon

1494
lukukertaa
Marzi Nyman
Marzi Nyman. Kuva: Pentti Ronkanen.
Marzi Nyman

Vuonna 1980 perustetun ja kansainvälisestikin tunnetun Espoo Big Bandin kapellimestariksi on valittu Markus ”Marzi” Nyman. Nyman jatkaa Espoo Big Bandin kapellimestarina vuonna 2011 edesmenneen Martti Lappalaisen jälkeen.

Kitaristi, pianisti, säveltäjä ja sovittaja Marzi Nyman on on valittu Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi vuonna 2003 ja palkittu Teosto-palkinnolla vuonna 2006. Hän on tullut tunnetuksi mm. yhtyeistä Nylon Beat, Hemma Beast, Iiro Rantala New Trio ja GG Caravan. Espoo Big Bandin riveissä Nyman on soittanut vuodesta 2006 lähtien.

Espoo Big Band (EBB) on yksi tunnetuimpia suomalaisia big bandejä. Martti Lappalaisen (1941-2011) perustama orkesteri on esiintynyt kansainvälisillä festivaaleilla ympäri maailmaa ja julkaissut kymmenen levyä, joista suurin osa kotimaista materiaalia. EBB:n solisteina ovat esiintyneet mm. Ray Charles, McCoy Tyner, Freddie Hubbard, Diane Schuur ja The New York Voices. Espoo Big Band ry järjestää vuosittain April Jazz -festivaalin Espoon Tapiolassa. Tämän pääkaupunkiseudun suurimman jazzfestivaalin isäntäorkesterina toimii Espoo Big Band.

Espoo Big Band johtajanaan Marzi Nyman esiintyy Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisalissa 31.10 klo 19. Solisteina mm. Manuel Dunkel ja Felix Zenger.