Rétroviseur tuo Malmitaloon Pariisin freetä

1043
lukukertaa

Eurooppalaisen nykyjazzin virkistävimpiä tulokkaita, Rétroviseur, tekee Suomen keikkadebyyttinsä marraskuussa. Malmitalon konsertissa 6. marraskuuta on luvassa yllätyksellistä ja energistä nykyjazzia väkevällä free jazz –mausteella.

Rétroviseur (FRA) on pariisilaisen Yann Jousseinin ympärille vuonna 2008 muotoutunut kvartetti. Rumpujen, kontrabasson, saksofonin ja vibrafonin kollektiivi ilahduttaa energisyydellään ja taidokkaalla yhteissoitollaan. Yhtyeen suosio on näkynyt muun muassa lukuisina palkintoina ja laajana kysyntänä ympäri Keski-Euroopan jazz-klubeja ja -festivaaleja.

Rétroviseurin muodostaa Yann Jousseinin (rummut) lisäksi Fanny Lasfargues (kontrabasso), Yoann Durant (saksofoni) ja Stéphan Caracci (vibrafoni). Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet lukuisten nykyjazzin suurimpien nimien kanssa kuten Jim Blackin, Marc Ducretin, Archie Sheppin, Evan Parkerin ja Aka Moonin. Rétroviseur kuuluu pariisilaiseen COAX-kollektiiviin.

“A splendid surprise, the Rétroviseur quartet. The magic starts immediately, and remains with you till the end.”
– Jazz Magazine, Franck Bergerot

 ti 6.11. klo 19
Rétroviseur (FRA)
Liput 15 €
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
malmitalo.fi

 Yann Joussein – rummut
Fanny Lasfargues – kontrabasso
Yoann Durant – saksofoni
Stéphan Caracci – vibrafoni

 Kuuntele:

Rétroviseur (Myspace)
http://www.myspace.com/troviseur

http://retroviseurretroviseur.blogspot.fi/