UMO aloittaa syksyllä uuden kykykilpailun

951
lukukertaa

UMO hakee ensi syksynä tuoreita solistikykyjä UMOn Kyky 2012 -kilpailulla. Siihen voivat osallistua kaikki vuonna 1982 tai sen jälkeen syntyneet instrumentalistit ja laulajat. Kilpailun tuomareina toimivat jazzin ja rytmimusiikin rautaiset ammattilaiset, UMOn taiteelliset partnerit Antti Rissanen, Aija Puurtinen ja Eero Koivistoinen.

Kilpailu koostuu neljästä eri vaiheesta: äänitekarsinnasta, näytekokeesta (soitto- tai laulukoe), semifinaalista ja finaalista. Kisan voittaja palkitaan solistipaikalla UMOn Helsingin konserttisarjassa vuonna 2013. Lisäksi UMO teettää neljästä vapaavalintaisesta kappaleesta big band -sovitukset, jotka voittaja saa omakseen.

Semifinaali kisataan keskiviikkona 30.10.2012 UMOn harjoitustilassa kymmenen soittokokeista parhaiten selvinneen kesken. Semifinaalin viisi parasta jatkavat matkaansa Finlandia-talon Helsinki-salissa torstaina 1.11.2012 käytävään finaaliin, jossa ratkeaa kuka on UMOn Kyky 2012. Yleisradio taltioi Finlandia-talon konsertin.