Uusi kitarafestari aloittaa Helsingissä

965
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-6517″ title=”hug11″ src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/hug11.jpg” alt=”” width=”300″ height=”312″ />

Helsinkiin on vihdoin saatu korkeatasoinen kitarafestivaali. Helsinki Universal Guitar Festival soi 25.-27.11.2011, tapahtumapaikkoina Kanneltalo, Savoy-teatteri ja Café Carusel.

Helsinki Universal Guitar Festival tuo Suomeen mm. yhden akustisen jazz-kitaran suurimmista legendoista, Ralph Townerin. Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyy yksi tämänpäivän flamencokitaran suurista mestareista, Antonio Rey. Sähkökitaran puolelta yksi maailman omaperäisimmistä soittajista on varmasti Enver Izmaylov, tataarikitaravirtuoosi joka soittaa ”tapping” tekniikalla maailmanmusiikkia ja jazzia. Suomen kansainvälisin ja luovin jazzkitaristi, Raoul Björkenheim kantaesittää uuden soolosarjansa. Lisäksi ainutlaatuisen syvällisellä tavalla flamencon hengen sisäistänyt flamencotanssija Aylin Bayaz tuo festivaalille todella mielenkiintoisen ryhmän, jossa kahden vahvan flamencolaulajan lisäksi kitaraa soittavat Antonio Rey ja Espanjassa eniten kiitosta saanut pohjoismainen flamencokitaristi Raul Mannola.

Varsinaisena kulttuuritekona voidaan pitää kahta mestarikurssia joilla Ralph Towner ja Antonio Rey valaisevat taiteensa salaisuuksia innokkaimmille kitaran opiskelijoille.

Helsinki Universal Guitar Festival