Oddarrang palaa tauolta

1114
lukukertaa

 

Rumpali Olavi Louhivuoren Emma-palkittu Oddarrang palaa kahden vuoden tauolta odotetun toisen levynsä Cathedral myötä. Pitkään kypsytellyltä albumilta paljastuu esiin uudistunut Oddarrang: tummanpuhuvat sävyt ja minimalistiset äänimaisemat vievät kuulijan entistä syvemmälle musiikilliselle matkalle.

Eri musiikkigenrejä ennakkoluulottomasti yhdistelevä Oddarrang edustaa mielenkiintoisinta eurooppalaista musiikkisukupolvea. Yhtyeen meditatiivista soittoa on verrattu mm. Cinematic Orchestraan ja islantilaisten artistien kuten Björkin tai Sigur Rósin musiikkiin.

Elokuvamaisessa äänimaailmassa yhtyeen jäsenien monipuolinen kokemus ja näkemys kohtaavat Louhivuoren vahvan sävellyksellisen vision. Oddarrang ammentaa vaikutteita jazzin lisäksi mm. klassisesta musiikista, maailmanmusiikista sekä postmodernista rockista.

Yhtyeen devyyttilevy Music Illustrated (TEXCD068) julkaistiin vuonna 2007, minkä jälkeen yhtye on esiintynyt ahkerasti Suomessa ja kansainvälisillä areenoilla, mm. Paris Jazz Festivalilla ja Glasgow Jazz Festivalilla. Vuonna 2008 Oddarrang teki kiertueen Japaniin, jonne yhtye matkustaa myös joulukuussa 2011 uuden levyn julkaisun myötä.

Ympäri maailmaa mm. trumpetisti Tomasz Stańkon kanssa kiertävä rumpali Olavi Louhivuori on koonnut yhtyeeseensä Suomen musiikkimaailman kärkitekijät. Sunrise Avenuesta tunnettu Osmo Ikonen esittelee yhtyeessä vähemmän tunnettuja sellistin taitojaan. Pop-maailman tuntemusta tuo myös mm. Jipun ja Samuli Edelmannin kanssa soittava kitaristi Lasse Sakara.

Basisti Lasse Lindgren sekä pasunisti Ilmari Pohjola kuuluvat niin ikään Suomen muusikoiden eturintamaan.

“Oddarrang is one of the most refreshing bands to emerge on the European jazz scene in recent years.” Rob Adams / The Herald

Line-up: Olavi Louhivuori, rummut / Osmo Ikonen, sello/ Lasse Sakara, kitara / Lasse Lindgren, basso / Ilmari Pohjola, pasuuna

Julkistuskeikka (konsertissa mukana OiOi Collectiven suunnittelemat visuaalit)
18.11. klo 19.30, Café Louhi (Louhisali, Espoo)
Liput 19 / 13 €, Lippupiste, www.lippu.fi, 0600 900 900