Malmitalon loppusyksyn jazzit

1210
lukukertaa
Ben Monder konsertoi Malmitalossa 8.12.

Malmitalon loppusyksyn jazzkonserteissa on luvassa pohdiskelevaa tunnelmointia, svengaavaa äänitaidetta, swing-aikakauden big band -musiikkia sekä newyorkilainen huippukitaristi!

Jazz’n Jam -sarjan lokakuun vieraana (su 30.10.) on tuore suomalainen jazzyhtye, Kaisa Kulmala Trio Trion muodostavat pianisti Kaisa Kulmala ja basisti Jori Huhtala, jotka myös säveltävät triolle, sekä rumpali Ville Pynsi. Musiikkia on luonnehdittu melodiseksi ja herkäksi, mutta rytmisesti ärhäkäksi ja voimakkaaksi. Trion debyyttilevy Tribute ilmestyi 2009.

Marraskuussa Jazz’n Jam -sarjassa kuullaan (su 27.11.) ääniakrobaatti Anneliis Pollin ja pianotaiteilija Anto Petsin ImproMonoOpera. Poll ja Pets muodostavat Viron johtavan duon vapaassa improvisoinnissa. He kuuluvat Free Tallinn Trioon, joka esiintyi Pori Jazzissa 2009 ja on konsertoinut myös Malmitalossa. Pollin rikasta ja monipuolista ääntä sekä herkkävaistoista ideointia voi seurata nautinnolla – ja jännityksellä, sillä esitys on myös dramaattista ääniteatteria.

The Helsinki Swing Big Bandin Malmitalon konsertit ovat olleet erittäin suosittuja ja usein loppuunmyytyjä. Ballet Swings -konsertissa (16.11.) klarinetisti Antti Sarpila esittelee omia versioitaan klassisesta balettimusiikista. Joulu Jazzit Special! (ke 14.12.) tarjoilee tunnettua joulumusiikkia svengaavin jazzversioin, solisteina Annimaria Rinne, Juki Välipakka ja Gary Revel Junior.

Viime vuosien aikana Malmitalossa on kuultu ainutlaatuinen sarja kansainvälisesti tunnettuja jazzkitaristeja. Joulukuussa tähän sarjaan liittyy newyorkilainen pitkän linjan muusikko, Ben Monder (to 8.12.), jota on luonnehdittu yhdeksi vuosisadan omaperäisimmistä kitaristeista. Malmitalolla hän saa seurakseen suomalaisen jazzmusiikin kantavat voimat, rumpali Mika Kallion ja basisti Ville Heralan.

Kaisa Kulmala trio sunnuntaina 30.10. klo 19 Malmitalossa, liput 6 e

Ballet Swings keskiviikkona 16.11. klo 19 Malmitalossa, liput 15 e

ImproMonoOpera sunnuntaina 27.11. klo 19 Malmitalossa, liput 6 e

Ben Monder torstaina 8.12. klo 19 Malmitalossa, liput 12 e

Joulu Jazzit Special! keskiviikkona 14.12. klo 19 Malmitalossa, liput 15 e

Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa.