Gourmet-yhtyeen julkkarikiertue alkaa Jazz Happeningistä

933
lukukertaa
Kuva: Kerttu Malinen.

Gourmet aloittaa levynjulkistamiskiertueensa Tampere Jazz Happeningissä 6.11. Cosmopolitan Sideshow -albumi ilmestyy Fiasko Records -levymerkillä. Se on vuonna 1997 perustetun yhtyeen kolmas levy, ensimmäinen Glamour & Decadence julkaistiin 2001 ja toinen, Six Acres of Broken Hearts 2004.

Gourmet-yhtyeen 14-vuotisjuhlakiertue alkaa 6.11. Tampere Jazz Happeningistä ja päättyy 22.12. Amsterdamin legendaariselle Bimhuis-klubille. Levyn julkaisukonsertti on lauantaina 19.11. Helsingin Vuotalossa.

Esa Onttosen ja Mikko Innasen luotsaama kulinaarikuusikko esittää kiertueellaan saksofonisti Innasen ja kitaristi Onttosen uusia sävellyksiä, joista suurin osa löytyy nyt julkaistavalta Cosmopolitan Sideshow -levyltä. Yhtyeen muut jäsenet ovat alusta asti mukana olleet pasunisti Ilmari Pohjola, haitaristi Veli Kujala, rumpali Mika Kallio sekä 2003 joukkoon liittynyt tuubisti Petri Keskitalo.

Gourmet’n musiikkia on vaikea luonnehtia lyhytsanaisesti. Uuden levyn nimet kertonevat kuitenkin jo jotain. Vai minkälaisia mielikuvia luovatkaan esimerkiksi Kiinalainen euroviisu, Vodka, Hindenburger Stomp ja Jormanuel(le) – tai Liechtenstein, Moorgeist und Marschmusik, Sugar Hill Serenade ja Voodoo Time in West Orange?

Gourmet’n kiertue on osa Vapaat äänet -konserttitoimintaa. Esiintymiset Gentissa ja Amsterdamissa ovat osaa Fimicin tuottamaa Arctic Sounds-kampanjaa.

Kiertueohjelma:
6.11. Tampere Jazz Happening, Klubi klo 20
19.11. Helsinki, Vuotalo klo 19 / levynjulkaisukonsertti
27.11. Jämsä, Pokura klo 16
28.11. Jyväskylä, Poppari klo 21
29.11. Pori, Palmgren sali klo 19
01.12. Tammisaari, Karelia klo 19
02.12. Tallinna, Jazzclub No99 (EST) / Jõulu Jazz
04.12. Loviisa, Gymnasium klo 15
21.12. Gent, Vooruit (BE) / Arctic Accents, Sounds of Finland
22.12. Amsterdam, Bimhuis (NL) / Arctic Accents, Sounds of Finland