Eero Hämeenniemen Nada Jazzanti-konsertissa

855
lukukertaa

class=”alignnone size-full wp-image-5955″ title=”anti2011″ src=”http://u68792.www2.webdomain.fi/wp-content/uploads/anti2011.jpg” alt=”” width=”250″ height=”96″ />

jaZZanti-konsertti 08.11.2011 klo 19.00

jaZZanti-konserttisarjan ideana on tarjota nykyjazzia ja improvisoitua musiikkia intiimeissä puitteissa ja akustisesti hyvässä tilassa parhaiden muusikoiden luomina. Konserttikonseptissa luodaan välitön vuorovaikutus muusikoiden ja kuulijoiden välille. Musiikki soi akustisesti, ainoastaan tarvittaessa käytetään instrumenttikohtaisia vahvistimia. Ravintola Laulumiesten hyvän akustiikan ansiosta musiikki voidaan kuulla aitoina, muusikoiden ja soittimien luonnollisina sointeina. Pyrkimyksenä on myös tuoda esille uusia kokoonpanoja sekä harvoin kuultuja pienkokoonpanoja kuten sooloja ja duoja.

Syksyn neljännessä konsertissa esiintyy Eero Hämeenniemen Nada-yhtye: Eero Hämeenniemi: piano ja sävellys, Heikki Nikula: bassoklarinetti, Pentti Lahti: puhaltimet, Sampo Lassila: basso ja Markus Ketola: rummut.

Nada-yhtyeen kunnianhimoisena tavoitteena on toimia (ainakin) kahden vuosikymmenen ajan, ja tuon päämäärän saavuttamiseen on matkaa vielä kolme vuotta. Nykyisessä kokoonpanossa yhtye on toiminut vuodesta 1997, vaikka silloin tällöin paikkauskeikoilla on nähty muitakin huippumuusikoita, mm. Jouni Järvelä ja Mika Kallio.

Nada on esiintynyt monien Euroopan maiden lisäksi Intiassa, Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Vuosia jatkunut yhteistyö rytmiguru Karaikudi R. Manin yhtyeen kanssa on ollut yksi taipaleen kohokohdista, ja sen dokumenttina on syntynyt CD TWINS ABCD 164.

8.11.2011 keikan ohjelmaan kuuluu mm. Pentti Lahden ja Heikki Nikulan metroasemilla soitettavaksi sävelletty kolmiosainen sarja ”Metromusiikkia”.

Konserttia tukee Helsingin kulttuurikeskus ja ESEK/VAKA.

Paikka ja liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet sijaitsee Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 12 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 8 €, pariskunnat 8 + 8 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2.